Het Tafelhuis

Liveblog: Het Tafelhuis 2022 in Cultuurhuis De Klinker

- advertentie -

Winschoten – In december slaan de Ronde Tafel 41 Winschoten en OldambtNu.nl de handen ineen! Samen zetten wij ons als Het Tafelhuis belangeloos in voor het goede doel, De Voedselbank Oldambt & Pekela!

- advertentie -

In dit bericht zetten we voor jou de hoogtepunten op een rij. De oudere berichten vindt je onderaan op deze pagina. Scrollen maar!

Wil je Het Tafelhuis live volgen? Dat kan op deze pagina. Of met de onderstaande video!

Zondag:

14.35 uur: Toen stond daar ineens Joost, directeur van RSE telecom bij de brievenbus met een enorme cheque in zijn handen die hij samen onthulde met zijn dochters en nichtje. Op de cheque stond een bedrag van maar liefst € 5.000 euro! TE GEK!

14.15 uur: De laatste uurtjes, wat een gezelligheid! Van groot naar klein komen ze bij de brievenbus, en zelfs de kerstman kwam weer even langs met zijn elfen. Ook wordt er volop gedanst! Kom je ook nog even langs?

13:00 – 13:45 uur: De gemeente Oldambt heeft zich ook niet onbetuigd gelaten, wat betreft donaties. De gemeente heeft al een cheque van € 1200,00 geschonken, maar ook privé  lieten de burgemeester en wethouders zich zien.  Zo kwam wethouder Gert Engelkens langs en hij heeft ook een leuk bedrag gedoneerd.

Gemengd Kamerkoor Bel Canto uit Oldambt heeft een concert gegeven afgelopen zondag in de Marktpleinkerk en mensen konden CD’s  van het koor kopen, maar dat viel een beetje tegen, Wel stonden er bij de uitgang collectebussen en daar is het totaal van € 250,02  bijeengesprokkeld.

12:30 uur: Het duo Piet en Marijke uit Middelstum heeft 3 cabareteske liedjes in Het Tafelhuis op het podium gezongen. Het duo bestaat al 6  jaar. Marijke is in Amersfoort begonnen als muziektherapeute en is langzamerhand steeds meer de cabaretkant opgegaan. Piet speelt al zijn ´hele´ leven muziek, maar is nooit de professionele kant opgegaan. Maar samen als duo hebben ze  een heel leuk programma met lekkere luisterliedjes.

11.50 uur: Let op! De online veiling sluit om 16.00 uur, wil je nog een bod uitbrengen dat kan via www.tafelhuis2022.nl.

11.16 uur: Wauw! Een cheque van €6.400 is zojuist overhandigd van PKF Post aan Het Tafelhuis. De achterliggende gedachte vanuit dit bedrijf in Finsterwolde is dat iedereen van de Voedselbank Oldambt & Pekela iets moet kunnen kopen voor Kerst.

10.33 uur: We zijn alweer eventjes bezig, bezoekers stromen binnen en genieten onder het genot van een bakje koffie van de muziek die de DJ’s draaien.

Zaterdag

22.25 uur: Komen jullie nog even aanwaaien voor een rondje Toosst?

21.30 uur: Toosst in da house… over een half uurtje gaat deze toffe coverband los!

20.30 uur: tot nu toe is er maar liefst € 12.774.00 gedoneerd! Hartelijk dank aan alle gulle gevers!

20.25 uur: Terwijl de Ladies bingo in volle gang is en er druk getallen afgestreept worden wordt de tussenstand van de donaties voor de voedselbank bekend gemaakt……..

17:00 uur: Een geweldige show hebben jongeren van F2Dance in de hal van de Klinker neergezet. Tijdens deze dansshow die zo’n 20 minuten duurde, hebben de jongeren in de leeftijd van 9 tot 18 jaar een mooie kerstshow gepresenteerd.

15:00 uur: Ook Kevin Burema was vanmiddag te gast bij dj Richard Pathuis om even in het Glazen Huis te mogen kijken en mee te swingen met een dancenummer dat hij had aangevraagd. Ook wethouder Jurrie Nieboer is langsgekomen en steunde Het Tafelhuis met een donatie.

14:15 uur: Een band die al in een eerdere versie van Het Tafelhuis heeft opgetreden is de 4 persoonsformatie Blend. Met Roy en Sanne Keiserie, Liesbeth Wieringa en Karin de Haan, die ook deze middag prachtige  vierstemmige nummers als Halleluja ten gehore hebben gebracht. Ook de Kerstman is nog even langs gekomen om vele handen te schudden.

10:30 – 11:30 uur: Op deze morgen al vroeg een eerste artiest. Janneke Jager, cabaretière en zangeres, die van de Randstad weer naar haar geboortegrond de provincie Groningen is verhuisd. Ze werkt momenteel aan het theaterprogramma Fantoomgeluk. Hierna was het de beurt aan Martin Zemering en hij wist met het nummer Sweet Caroline al de nodige dansliefhebbers te motiveren om de voeten van de vloer te krijgen.

09.00 uur: Wauw! Kijk eens naar deze cheques die zijn meegenomen! Ze hangen hier toch mooi? Ennnn…… Zie jij ook nog lege plekken? Zullen deze snel gevuld worden?

08.30 uur: Wisten jullie al dat er vanavond om 20.00 uur een LadiesBingo is in Het Tafelhuis? Als je de prijzen ziet die je kunt winnen, dan wil je erbij zijn! Je kunt je opgeven via info@tafelhuis2022.nl.
De kosten hiervoor zijn € 15,00 euro, pinnen of contant aan de deur incl. een heerlijke Frosttail.

Vrijdag

22.05 uur: Tim Holland uit Winschoten maakt een feestje in de kroeg! Deze is trouwens gratis te bezoeken in Cultuurhuis De Klinker tijdens de reguliere openingstijden.

21.10 uur: Patrick maakt een praatje met Wessel Boer van Boer verzekeringen-makelaardij die hier is aangeschoven aan één van de tafels in Het Tafelhuis. Toen Wessel aan Patrick vroeg om even te wachten tovert Wessel ineens een cheque tevoorschijn van maar liefst € 750,- euro.

20.10 uur: Perry Kruize heeft de eerste tussenstand bekend gemaakt. Het bedrag is maar liefst € 5.794,- euro. Maar we gaan nog even door met zijn allen! Wil je nou ook een bijdrage leveren? Klik hier om te kijken op welke manieren je dit kunt doen.

18.30 uur: Bart en Evert Kruizinga die samen zangduo K2 vormen kwamen vanavond langs om wat liedjes te zingen. Helaas werd dit voor vanavond K1, omdat Evert Kruizinga door een blessure niet aanwezig kon zijn.
Beterschap Evert! Bart heeft een aantal nummers ten gehore gebracht.

15:20 tot 15.40 uur: Wethouder Ellen van Klaveren van de gemeente Pekela is langs gekomen met een cheque van € 500,00. Zij vertelde tijdens een interview met Patrick van Campenhout dat behoorlijk veel inwoners zowel uit de gemeente Oldambt als die van Pekela zich niet durven aan te melden bij de Voedselbank, terwijl ze dit wel nodig hebben. Dit gebeurt uit schaamte, maar mevrouw Van Klaveren zei dat men hier overheen moet stappen.

13.00 tot 15.00 uur: Nadat de Feiko Clockschool en CBS Annewieke in de morgen waren geweest, was het in de middag de beurt aan IKC Sint Vitus die met 4 volle grote boodschappentassen met lege flessen, wat ook weer een leuk bedrag heeft opgeleverd. Aansluitend is CBS De Vossenburcht met een grote big-bag met allemaal plastic flessen.

Ook 252 lege flessen zijn gedoneerd aan de Voedselbank. Tenslotte Christelijke Basisschool Maranatha uit het centrum van Winschoten heeft een doneeractie op touw gezet die 295 flessen heeft opgeleverd.

12.47 uur: Ook in het centrum van Winschoten kom je de luitjes van Het Tafelhuis tegen, ze hopen op veel donaties, en…heb je ’t ook zo koud? Ze hebben lekkere warme sjaals te koop!

12.30 uur: Buiten is het grijs en koud….maar hey, hier in het theatercafé van Cultuurhuis de Klinker is het gezellig en warm! Dj’s Richard Pathuis en Patrick van Campenhout draaien muziek voor jong en oud, kom jij je “all time favourites” aanvragen?

11.40 uur: Wist je dat… er morgenavond om 20.00 uur een Ladies Bingo begint bij Het Tafelhuis? Wist je dat hier prachtige prijzen te winnen zijn? Wist je ook dat je je gewoon bij het tafelhuis aan de deur kunt aanmelden? Wist je ook dat ook het meedingen naar deze prachtige prijzen voor het goede doel de voedselbank Oldambt is?

11.15 uur: Leerlingen van CBS Annewieke uit Scheemda hebben zojuist 279 lege flessen en een donatie van €136,00 gebracht waarvoor hartelijk dank!

10.00 uur: De Feiko Clockschool uit Oude Pekela komt langs bij Het Tafelhuis. Namens de school kwamen de leerlingen een cheque t.w.v. € 150,00 brengen! Hartelijk dank namens Het Tafelhuis voor de voedselbank Oldambt!

09.00 uur: Veel verenigingen en scholen hebben al lege flessen ingezameld voor Het Tafelhuis. Heeft u ook nog lege flessen? Lever ze in bij Het Tafelhuis, Cultuurhuis de Klinker. Kom gezellig even binnenkijken bij Het tafelhuis!

Donderdag:

23.25 uur De show van Rayen Panday in De Klinker trok vele bezoekers naar het theater. Rayen nam na de show plaats in de ‘kroeg’ bij Het Tafelhuis. Gert Luttje sprak met hem.

20.15 uur: Ondernemingsvereniging Oost Groningen komt langs in Het Tafelhuis. Ze bieden 5 pakketten aan voor de online veiling.

20.00 uur: De zussen Michelle, Mireille en Melanie Komproe uit Groningen. Vanuit het publiek is er € 50,00 euro geboden om de zusjes nog een nummer extra te laten zingen.


18.50 uur: Wil je graag meebieden op een item van de veiling? Dat kan via deze pagina.
Op 18 december sluit de veiling en neemt de redactie contact op met de hoogste bieder op dat moment. De items kunnen dan op afspraak gehaald worden in Het Tafelhuis.

18.15 uur: Lars kwam gezellig langs in de studio. Hij heeft met Richard gesproken over onder meer zijn contract bij Wisseloordstudio’s die hij heeft getekend tot 2025. Lars houdt zich nu vooral bezig met het maken van liedjes voor andere artiesten.

17.00 uur: Vanuit een vol theatercafé is Het Tafelhuis donderdagmiddag om 17:00 uur geopend. Patrick van Campenhout heeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema en wethouder Erich Wünker uitgenodigd om iets te vertellen naar aanleiding van deze vijfde editie. Het was voor mevrouw Sikkema de eerste keer dat ze live dit kon meemaken. “Ik vind het bijzonder dat de Voedselbank is gekozen als goed doel voor deze marathon uitzending.”

Wil je meer lezen over de opening? Lees dit bericht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button