Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Oldambtster verkiesbaar voor de Provinciale Staten

- advertentie -

Winschoten – Onze plaatsgenote Ina Possel telt de dagen, uren en minuten af naar 15 maart. Op die dag hoort ze of het haar is gelukt om een zetel te bemachtigen in het provinciebestuur. Deze aanstormende bekende Sodommer werkt inmiddels bijna dag en nacht aan haar campagne.

- advertentie -

“Hoe het nu in dit land gaat is niet goed”, vertelt Ina. “Ook in Groningen.” En dat is de reden waarom ze zich vorig jaar aansloot bij de politieke partij Belang van Nederland (BVNL). Ina noemt het gemak waarmee de boeren worden weggezet als een goed voorbeeld van hoe de overheid nooit met de burger om mag gaan. “De boeren krijgen nu de schuld van alles. Maar ik wil het juist omdraaien”, vertelt Ina. We moeten niet de boeren wegjagen, maar met ze samenwerken in natuurbeheer. Ze zijn onderdeel van de oplossing, niet onderdeel van een probleem.”

Ook de gevolgen van de zoutwinning gaan Ina aan het hart. “Ik wil opkomen voor de huizenbezitters met schade blijven zitten Nu moeten mensen bewijzen dat schade door de zoutwinning komt.” Maar Ina wil dat de provincie de bewijslast omdraait. “Laat Nobian maar bewijzen dat de schade níet hun schuld is.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button