Politiek

Controle van de stemmen begonnen door medewerkers van het Gemeentelijk Stembureau

- advertentie -

Winschoten – Nu de gemoederen rond de verkiezingen weer een beetje tot rust zijn gekomen gaat een heel team van het Gemeentelijk Stembureau (GSB) beginnen met de controles van de ‘proces verbalen’. Dit gebeurt in het gemeentelijk kantoor aan De Garst. Bij vermoedelijk fouten worden de stemmen van dat stembureau geheel of gedeeltelijk opnieuw geteld. Het GSB corrigeert eventuele fouten in een zogenaamd corrigendum. Hester Bijl is de gemeentelijk projectleider en zorgt er voor dat alles correct verloopt.

- advertentie -

Iedereen is overigens welkom bij deze controle van de stemmen. Bij het vaststellen van de gemeentelijke totalen moet het GSB aan de hand van een door de Kiesraad op te stellen controleprotocol nagaan of de data die zijn ingevoerd goed zijn verwerkt door de programmatuur.

Zo snel mogelijk daarna worden alle processen-verbaal (van de stembureaus en van het GSB) gepubliceerd op de gemeentelijke website.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button