Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Verkiezingen 2023: BBB grote winnaar in de gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Net na middernacht, rond 00.05 uur, kwam de eerste (voorlopige) uitslag in de provincie Groningen binnen. De vrijwilligers en medewerkers van de Gemeente Oldambt zijn er in geslaagd om als eerste in de provincie alle stemmen te tellen.

- advertentie -

De BoerBurgerBeweging (BBB) is de winnaar geworden in de gemeente Oldambt. De nieuwe partij kreeg bijna een derde van de stemmen. Forum voor Democratie (FvD) daalde procentueel het hardst. De partij behaalde 3,1 procent van de stemmen. In 2019 was dat 14,0 procent.

In Oldambt gingen afgelopen woensdag 57,5% van de kiesgerechtigden naar de stembus, in 2019 was dit 53.2%.

Overzicht:

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button