Regionaal nieuws

Kleine Polder in Termunterzijl officieel geopend

- advertentie -

Termunterzijl – Op donderdag 30 maart is de herinrichting van Kleine Polder in Termunterzijl feestelijk afgerond in aanwezigheid van betrokken partijen. Gedeputeerde Johan Hamster van de provincie Groningen en burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta hebben Kleine Polder officieel geopend door het luiden van de scheepsbel vanaf de nieuwe uitkijktoren ‘De Golf van Termunterzijl’.

- advertentie -

Eems-Dollard 2050 en Kleine Polder
De herinrichting van Kleine Polder is een van de projecten in het programma Eems-Dollard 2050, een programma waarin overheden, natuur- en milieuorganisaties en bedrijven samenwerken aan versterking van de natuur, economie en leefbaarheid in een unieke regio; de Eems-Dollard.

Natuur en recreatie hand in hand
Met de herinrichting van Kleine Polder is de Eems-Dollard regio een bijzonder natuur- en recreatiegebied rijker. Aan de oostzijde van het terrein zijn waterpartijen en natuureilanden ontwikkeld voor vissen en vogels. De bestaande zwemplas aan de westzijde is uitgebreid en heeft een nieuwe steiger en een speeleiland met speeltoestellen gekregen. De nieuwe uitkijktoren ‘De Golf van Termunterzijl’ markeert de grens tussen natuur en recreatie en kijkt uit over de dijk naar de Eems. De bijzondere uitkijktoren is onderdeel van een reeks landschapskunstwerken langs de Waddenkust, een initiatief van Sense of Place. Het ontwerp is van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Observatorium.

Samen met bewoners
De nieuwe inrichting van Kleine Polder is tot stand gekomen in samenwerking met bewoners uit Termunten, Termunterzijl en Borgsweer en scholieren van basisschool Qworzo. De scholieren hebben meegedacht over het speeleiland.

Kleine Polder is mogelijk gemaakt door
Het Waddenfonds, Gemeente Eemsdelta, Provincie Groningen, de Nationale Postcode Loterij en het Leefbaarheidsfonds.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button