Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Terugblik op uitvaart burgemeester Pieter Smit, vandaag 5 jaar geleden

- advertentie -

Winschoten – Op 10 april 2018 verloor Oldambt burgemeester Pieter Smit aan een plotselinge hartstilstand. De gemeente rouwde om het verlies van één van de populairste burgemeesters ooit in Oldambt. Hij werd 54 jaar.

- advertentie -

Vandaag is het 5 jaar geleden dat de uitvaart van burgemeester Smit plaatsvond. Honderden mensen stonden langs de kant en nog eens honderden verzamelden zich in en rond De Klinker in Winschoten, om Pieter Smit de laatste eer te bewijzen.

De rouwstoet ging onder andere door Scheemda, Heiligerlee en Winschoten. Voorop 4 motoren van de Nationale Politie, vervolgens volgde Oome Dirk, de tankautospuit uit 1965, een brandweerbusje van Winschoten en afsluitend volgden 4 motoren van de Koninklijke Marechaussee.

Hierbij een terugblik op deze dag:
Korpsleden van de brandweer Oldambt brachten in Scheemda en Winschoten een laatste saluut aan de burgemeester, die bij de politie Haaglanden werkte en daarna betrokken bleef bij de hulpdiensten. De stoet ging vervolgens door het centrum van Scheemda in de richting van Heiligerlee.

Veel inwoners en medewerkers van de buitendienst gemeente Oldambt hadden zich verzameld aan de Grintweg bij de gemeentewerf in Winschoten.

Kinderen van de St Vitusschool in Winschoten legden bloemen op de kist aan de Molenweg in Winschoten, terwijl de brandweerwagen onder luide sirenes bij de brandweerkazerne even stil stond.

De route ging door over de Bovenburen in Winschoten waar onder andere leerlingen van het Ubbo Emmius en sportvereniging Aquilo langs de weg stonden. Vervolgens kwam de stoet aan bij het politiebureau aan de Beertsterweg.

Daarna ging de rouwstoet het centrum van Winschoten in en ging langs het stadhuis richting Cultuurhuis De Klinker, waar een besloten bijeenkomst plaatsvond die wel live te volgen was.

Korpsleden brachten de kist van Pieter Smit naar binnen bij De Klinker, onder applaus van de inwoners.

Na de bijeenkomst in De Klinker ging de rouwstoet verder naar de uitvaartplechtigheid in besloten kring.

Lees meer:
Fotoserie: Het afscheid van Pieter Smit in beeld
In Memoriam: Pieter Smit (1963-2018)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button