Regionaal nieuws

Elektrische cargobike nu ook beschikbaar voor ondernemers in de provincie

- advertentie -

Regionaal – Na ondernemers in de stad, kunnen bedrijven in de provincie Groningen nu ook twee weken lang gratis een elektrische cargobike uitproberen. Op woensdag 5 juli reikte René Schripsema, directeur Groningen Bereikbaar, de nieuwe cargobike uit aan MUG Ingenieursbureau in Leek, die deze als eerste gaat gebruiken. De elektrische cargobike kan een goed alternatief zijn voor de auto of bestelbus. Door het twee weken uit te proberen, kunnen bedrijven kijken of de dit iets voor hen is.

- advertentie -

Veel bedrijven zijn dagelijks onderweg om spullen te vervoeren. Zo ook MUG Ingenieursbureau. “Wij hebben drie locaties in en rondom Leek. Op onze locatie aan het Mulderspark is de afdeling archeologie actief. Hier bewaren en onderzoeken we archeologische vondsten,” vertelt directeur Edwin Oostinga. “Het vervoeren van materialen tussen de verschillende locaties deden we tot nu toe altijd met de auto. Omdat we voortdurend kijken naar nieuwe mogelijkheden om onze CO2-uitstoot te verminderen, is het proberen van deze cargobike absoluut de moeite waard.”

Voor de relatief kortere, logistieke ritten is de elektrische cargobike een duurzaam en handig vervoersmiddel, voegt Schripsema toe. “Je bent er snel mee op de plek van bestemming en het is een voordeliger alternatief dan de bestelbus, omdat het parkeer- en brandstofkosten scheelt. Daarnaast is de bestuurder in beweging en op die manier gezond onderweg.”

Lage CO2-uitstoot
Naast dat een elektrische cargobike een gezond en op termijn voordeliger vervoersmiddel is, is het vooral ook een duurzaam alternatief. De CO2-uitstoot van een elektrische cargobike is veel lager dan die van een bestelbus. Voor bedrijven in de provincie Groningen die stappen willen maken op het gebied van duurzaamheid, kan de cargobike daarom een aantrekkelijk alternatief zijn. En dat geldt ook voor bedrijven met meer dan honderd werknemers. Zij krijgen namelijk vanaf 1 januari 2024 te maken met een rapportageverplichting van CO2-uitstoot dat wordt veroorzaakt door het woon-werk en zakelijk verkeer van hun medewerkers. De cargobike is een van de manieren om deze uitstoot terug te dringen.

Online reserveren
Op www.groningenbereikbaar.nl/cargobike kunnen bedrijven in de provincie Groningen de elektrische cargobike reserveren. De cargobike kan worden opgehaald bij Velodroom in Roden. Voor bedrijven die zich niet op fietsafstand van Roden bevinden, kan de cargobike gebracht en gehaald worden. De actie is een initiatief van Groningen Bereikbaar en is bedoeld om bedrijven in de provincie op weg te helpen op het gebied van duurzame mobiliteit

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button