Regionaal nieuws

Jonge breinen voeden de toekomst: scholenchallenge dit jaar in teken van voedsel

- advertentie -

Groningen – Na het succes van vorig jaar organiseert Nationaal Programma Groningen ook dit jaar weer de scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst’.

- advertentie -

Tijdens de scholenchallenge bedenken middelbare scholieren en mbo-studenten van scholen in de drie noordelijke provincies oplossingen voor actuele vraagstukken. Dit jaar hebben de vraagstukken betrekking op het thema ‘voedsel’. Op 21 en 22 september trappen zestien scholen en
53 teams de challenge af met een dertig uur durende hackathon op school.

Van inventief voedsel verbouwen, tot het beter of lokaal transporteren van eten of bijvoorbeeld het inzetten van spelvormen om ons voedselpatroon aan te passen: het is zomaar een greep uit de vraagstukken die tijdens de hackathon aan jongeren worden voorgelegd. Tijdens de hackathon gaan de jongeren dertig uur lang de strijd aan met de andere teams en meer dan 300 leeftijdsgenoten.

Vijf voedselvraagstukken
Jongeren hebben allerlei ideeën over wat zij belangrijk vinden. Ook op het gebied van voedsel. Vandaar dat Nationaal Programma Groningen ze vraagt om slimme en inventieve oplossingen te bedenken voor één van de vijf onderwerpen van verschillende opdrachtgevers. De voedselvraagstukken komen dit jaar vanuit bijvoorbeeld het Groninger Zorgakkoord, Jong Leren Eten, Hogeschool Van Hall Larenstein, Rijksuniversiteit Groningen, EnTranCe en Het Vitalokaal Emmen.

Na de hackathon werken de teams hun ideeën in twee maanden verder uit en volgt er een Dragons’ Den. Hier pitchen de teams hun idee en krijgt het team met het beste idee de kans om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button