Gemeente

Gemeente wijzigt subsidieregeling evenementen

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt is vanaf begin dit jaar gaan werken met een nieuwe subsidieregeling voor evenementen. Deze regeling is bedoeld voor evenementen met meer dan 250 bezoekers.

- advertentie -

Subsidieaanvragen worden getoetst aan de hand van een aantal richtlijnen die de verdeling van het budget bepalen. Deze aanpak stelt de gemeente in staat de kwaliteit van evenementen te beoordelen. Zo blijft Oldambt een aantrekkelijke gemeente voor haar inwoners en bezoekers.

Wijzigingen
De gemeente Oldambt betaalt in 2023 mee aan de organisatie van tien evenementen. Na afloop van de beoordeling van de subsidieaanvragen heeft een evaluatie plaatsgevonden. Op basis hiervan zijn een paar kleine wijzigingen doorgevoerd.

Een voorbeeld is dat de gemeente waarde hecht aan actuele en urgente thema’s, zoals aardbevingsproblematiek of de verduurzamingsopgave, en dat evenementen hier aandacht aan besteden. Voor de hele regeling inclusief alle wijzigingen kunt u kijken op https://www.gemeente-oldambt.nl/subsidies-algemeen.

Aanvragen subsidie voor evenementen in 2024
Vanaf 2024 is er jaarlijks maximaal € 75.500 beschikbaar voor evenementen. Aanvragen voor evenementen die in 2024 plaatsvinden moeten voor 1 oktober 2023 worden ingediend via bovengemelde link.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button