Gemeente

Regenboogvlag gehesen om te zeggen ‘Je mag houden van wie je wilt’

- advertentie -

Winschoten – Vandaag de 11e oktober is de internationale Coming Out dag voor de LHBTI gemeenschap. Ook de gemeente Oldambt, in samenwerking met Sociaal Werk Oldambt en de Regenboog Oldambt, staan deze dag hierbij stil.

- advertentie -

Om 10:30 uur is op het gemeentehuis de regenboogvlag gehesen, maar vooraf is er in de oude raadszaal een interactief gesprek geweest over een aantal thema’s, waarbij ook de provinciale activiteiten aan bod kwamen, zoals het Queer Year 2024.

Acceptatie van iedereen
“In vrijheid mogen houden van wie je wilt. Acceptatie van iedereen, ongeacht je seksuele geaardheid. Gelijke rechten voor iedereen. Het zijn heel simpele woorden en zinnen. Degenen die hier aanwezig zijn zullen het hier mee eens zijn, maar in de praktijk werkt het nog wel eens anders. Dan is het heel gemakkelijk om een oordeel te vellen over iemand anders die net iets anders is dan jij bent.”

“Er moet toch overal een grapje over gemaakt kunnen worden, toch? Of een beetje stoken daar moet je niet zo moeilijk over doen. Ik bedoel er verder helemaal niks mee. Ik denk dat mensen vaak niet door hebben hoe ze anderen kunnen kwetsen met goedbedoelde grapjes en humor.”

Nodig
“Omdat het voor anderen een indirecte afwijzing is. Een afwijzing verhult in een grap. En dan heb ik het nog niet eens over de directe afwijzingen. Het bewijst dat het nog steeds nodig is om hier aandacht aan te schenken en te zeggen ‘jij mag houden van wie je wilt!’ En ik ben daarom blij dat ik met de wethouder Gert Engelkens en één van de jongeren de vlag heb mogen hijsen”, aldus burgemeester Cora-Yfke Sikkema.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button