Gemeente

Echtpaar Ketler-Scheltens viert 60-jarig huwelijk

- advertentie -

Beerta – Op 20 december vierde het echtpaar Ketler-Scheltens uit Beerta hun diamanten huwelijksjubileum. Het gelukkige paar is maar liefst 60 jaar getrouwd. Ter gelegenheid van deze bijzondere gelegenheid bracht wethouder Ger Klein een bezoek aan het echtpaar om zijn felicitaties over te brengen.

- advertentie -

Het echtpaar is afkomstig uit Veendam en is pas na de coronatijd naar Beerta verhuisd. Voorheen hadden ze maar liefst 58 jaar lang aan de Ommelanderwijk in Veendam gewoond. Mevrouw is geboren aan de Ommelanderwijk en meneer is geboren aan de Veensloot, op de grens van Meeden en Veendam.

Koude trouwdag
Na hun huwelijk in 1963 keerden ze terug naar huis. Echter, bij aankomst ontdekten ze dat hun huis volledig bedekt was met ijsbloemen, omdat de kolenkachel was uitgegaan vanwege de kou.

Het echtpaar kreeg samen twee kinderen en heeft altijd hard gewerkt. Meneer heeft zijn hele leven in de kartonnage gewerkt, waar hij stevige kartonnen dozen maakte. Mevrouw werkte in een naaiatelier en was ook werkzaam in de winkel van Modderman in Veendam.

Noodgedwongen verhuizen
Het is niet alleen de lange carrière en het gezinsleven dat het echtpaar heeft gevormd. Tijdens het coronavirus werden beiden besmet met het virus en ernstig ziek. Ze moesten naar het ziekenhuis voor behandeling. Helaas konden ze niet meer terugkeren naar hun eigen woning en waren ze genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe woonplek. Uiteindelijk vonden ze hun nieuwe thuis in de Tjamme in Beerta.

Nu ze in Beerta wonen, hebben ze beiden nog steeds hun eigen hobby’s en bezigheden. Klaverjassen een grote passie van hem, waar hij nog altijd van geniet. Vroeger was hij graag bezig in de groentetuin en hield ook kippen. Mevrouw daarentegen houdt van handwerken, ook koken en bakken zijn activiteiten waar ze veel plezier aan beleeft.

Het echtpaar Ketler-Scheltens heeft een rijk en liefdevol leven achter de rug, met hoogte- en dieptepunten. Ze hebben de afgelopen 60 jaar samen doorgebracht en staan nog steeds enthousiast in het leven. Het bereiken van deze mijlpaal is dan ook zeker een felicitatie waard.

Namens de gemeente Oldambt feliciteert wethouder Ger Klein het echtpaar van harte met deze bijzondere gelegenheid en wenst hen nog vele gelukkige jaren samen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button