Gemeente

Echtpaar Reininga-Van der Wal viert 60-jarig huwelijk

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen woensdag, 20 december, vierde het echtpaar Reininga-Van der Wal een bijzondere mijlpaal in hun leven: hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema ging bij het echtpaar op visite en bracht haar felicitaties over aan het gelukkige paar.

- advertentie -

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen bij de ouders van meneer Reininga, waar ze werkte als thuiszorgmedewerker en regelmatig bij de ouders van meneer langsging. Tijdens het afwassen raakten ze vaak in gesprek en zo is hun relatie ontstaan.

In 1963 zijn ze in Midwolda in het huwelijksbootje gestapt, een herinnering die hen nog altijd helder voor de geest staat. Het was een barre winterdag, bedekt onder een dikke laag sneeuw. Na 29 jaar met veel plezier te hebben gewoond, hebben ze besloten te verhuizen naar Winschoten omdat hun huis te groot was geworden om goed te kunnen onderhouden.

Meneer heeft maar liefst 42 jaar gewerkt bij de Winschoter Courant en is op zijn 56e met vervroegd pensioen gegaan. Samen hebben ze drie kinderen gekregen en hebben ze inmiddels tien kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen, waar ze ontzettend dankbaar en trots op zijn. Wat een rijkdom!

Hoewel ze zowel moeilijke als gelukkige jaren hebben gekend, blijft meneer nog steeds actief door wekelijks te zingen bij twee mannenkoren en zijn liefde voor vissen te beoefenen. Mevrouw daarentegen blinkt uit in het maken van prachtige kaarten.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button