Sport

Eerste cursus Boksend Opvoeden groot succes in Westerwolde

- advertentie -

Westerwolde – Afgelopen 7 weken hebben 16 leerlingen van verschillende scholen in (Noord Westerwolde) te Blijham. Cursus weerbaarheid (Boksend Opvoeden) gevolgd in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen, Gemeente Westerwolde en AB Sports uit Winschoten.

- advertentie -

Instructeur Wilma Hassinck kijkt succesvol terug naar de afgelopen weken: “Het resultaat mag er zijn, iedere week zag ik de vooruit van de leerlingen emoties werden steeds meer herkent, de leerlingen letten steeds meer op hun hartslag en ademhaling” aldus Wilma.

Iedere week kwamen er weer nieuwe indrukwekkende verhalen van de kinderen. “We gingen deze verhalen/situaties met elkaar bespreken. Voordat we iedere opdracht gingen doen gingen we eerst gronden (gronden, adem diep in via je neus, adem via de mond uit en focus)” zegt ze. “Tijdens de les gingen we regelmatig wisselen van partner. Om zo het verschil te merken onder elkaar.”

De laatste les mochten de ouders aanwezig zijn, ook waren de beide wethouder van de gemeente Westerwolde aanwezig  Saskia Ebbers (weth. Sport) en de directrice van IK de Wiekslag.

Kortom wat betreft Wilma is het voor herhaling vatbaar. “We kunnen al verklappen dat er vanaf 16 januari een proef komt met de groep  3 / 4. Ook komt er vanaf 12 maart een vervolg van  groep 5 t/m 8. Zo gaan we de hele gemeente door.”

Inmiddels wordt Wilma ook benaderd door andere organisaties en gemeenten.

- advertentie -

Lees ook: Boksend opvoeden van start in Westerwolde in samenwerking met AB Sports Winschoten

- advertentie - 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button