Incidenten

Oudjaarsnacht verloopt rustig voor brandweer Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In de nacht van oud en nieuw zijn de brandweerposten in de gemeente Oldambt meerdere keren in actie gekomen, wel minder dan vorig jaar. De meeste meldingen vielen gelukkig mee, er zijn enkele brandjes geblust in Winschoten, Scheemda en Midwolda.

- advertentie -

De brandweerlieden van Finsterwolde en Bad Nieuweschans hoefden deze jaarwisseling niet uit te rukken. De eerste melding kwam om 16.30 uur binnen voor brandweer Winschoten. Aan de Oudewerfslaan bleek een vreugdevuur te branden, maar er was geen actie van de brandweer nodig.

Lees ook: Brandweer rukt uit voor buitenbrand

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Om 21.30 uur werden de brandweermannen opgeroepen voor een brandalarm in ’t Vondelhuys. Gelukkig bleek ook hier geen inzet van de brandweer benodigd te zijn. Niet veel later volgde een nieuw verzoek om uit te rukken, dit keer voor een brandje op het gras aan de Wezellaan. De brandweer besloot echter om deze brand te laten branden en is doorgereden naar een nieuwe melding aan de Beukenlaan.

Op de Beukenlaan troffen de brandweermannen een brandje op straat aan. Dit vuur hebben ze dan ook geblust. Nog voor middernacht, 10 minuten voor 12, volgde er opnieuw een oproep voor de brandweer. Ditmaal was er een schuurbrand aan de Garst. De brandweer heeft direct actie ondernomen en de brand bestreden.

Tegelijkertijd werd ook brandweer Wagenborgen opgeroepen voor een autobrand aan de Meidoornstraat in Nieuwolda. Helaas kon de brandweer niet voorkomen dat de auto volledig in vlammen opging.

Om 01.30 uur werd brandweer Scheemda opgeroepen voor een melding aan de Anna Maria Horalaan in Midwolda. Hier bleek brand te zijn ontstaan op meerdere plekken door een explosie.

Lees meer: Meerdere woningen en auto’s fors beschadigd door mogelijk zeer zwaar vuurwerk (video)

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Provinciaal beeld
Brandweer Groningen kijkt opnieuw terug op een drukke jaarwisseling. Naast de gebruikelijke meldingen van vuurwerk en buitenbrandjes was dit jaar sprake van twee dodelijke ongevallen in Oldehove en Oude Pekela en een zeer grote brand in Stadskanaal.

Het aantal meldingen is vergelijkbaar met afgelopen jaar. 34 van de 39 posten zijn ingezet op oudejaarsdag en in de nacht van oud en nieuw. Ook nu ging het in de meeste gevallen om buitenbranden. Zoals altijd was de brandweer in Stad het drukst van allemaal. In Groningen werden in de eerste helft van de nacht tientallen buitenbranden geblust.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl | Ook dit jaar droeg de brandweer een bodycam

Als een buitenbrand klein is en geen overlast veroorzaakt, kiest de brandweer ervoor om het brandje niet te blussen tijdens oud en nieuw. De grootte van een brand, mogelijke schade voor de omgeving en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten zijn voor de brandweer redenen om een buitenbrand te blussen. Denk daarbij aan vliegvuur, schade aan het wegdek of het blokkeren van kruisingen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button