IncidentenVideo

Vijf personen aangehouden in onderzoek naar explosies Midwolda (video)

- advertentie -

Midwolda – De politie heeft vijf personen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de explosies in de Anna Maria Horalaan in Midwolda. Ze worden onder andere verdacht van het bezit en afsteken van zwaar vuurwerk of het opzettelijk veroorzaken van een explosie. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen uit Midwolda.

- advertentie -

Uitgebreid onderzoek
De aanhoudingen volgden na uitgebreid onderzoek van de politie. Zo werd er uitvoerig met buurtbewoners gesproken, zijn er getuigenverklaringen en aangiftes opgenomen en zijn er (camera)beelden veiliggesteld. Ook is er door Forensische Opsporing, samen met het NFI, sporenonderzoek gedaan. Een speciaal droneteam heeft op locatie overzichtsbeelden gemaakt. De informatie die uit het onderzoek naar voren is gekomen heeft, samen met de binnengekomen tips, geleid tot de aanhouding van deze personen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Meerdere explosies
Meerdere explosies hebben op oudejaarsnacht omstreeks 01:00 uur veel schade veroorzaakt aan woningen en auto’s in de Anna Maria Horalaan in Midwolda. Agenten die ter plaatse gaan zien op diverse plekken kleine brandjes en van meerdere woningen zijn ruiten gesprongen. Ook veel auto’s hebben zichtbare schade.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Zwaar illegaal vuurwerk
De explosies zijn mogelijk ontstaan in een lanceerinrichting die waarschijnlijk bedoeld was voor het afschieten van zwaar illegaal vuurwerk. Wanneer agenten zien dat nog niet al het vuurwerk in de stellage is ontbrand, wordt een deel van de omgeving enige tijd ontruimd. Het vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf veiliggesteld en afgevoerd.

- advertentie -

Politieonderzoek
Er is direct onderzoek ingesteld. Heeft u informatie die mogelijk verband houdt met het onderzoek of deze aanhoudingen? Dit kan nog steeds met de politie gedeeld worden. Dat kan door te bellen naar de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan naar 0800-7000.

- advertentie - 

Lees meer:
– Burgemeester over explosies Midwolda: ”;Hier hadden doden kunnen vallen
– Politie onderzoekt zware vuurwerkexplosie Midwolda
– Ravage bij daglicht in Midwolda goed te zien (video)
– Meerdere woningen en auto’s fors beschadigd door mogelijk zeer zwaar vuurwerk (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button