Incidenten

Asielzoekers in crisisopvang Winschoten werden ‘vermoedelijk door virus’ misselijk

- advertentie -

Winschoten – Het is niet met zekerheid te achterhalen waardoor asielzoekers in de crisisopvang aan de Garst in Winschoten maandagavond misselijk werden. Vermoedelijk gaat het om een virus, laat het Rode Kruis weten aan RTV Noord.

- advertentie -

Het Rode Kruis, beheerder van de opvang, kreeg die avond meerdere meldingen dat mensen niet lekker waren geworden. Uit metingen van de brandweer werd niets opvallends geconstateerd, maar uit voorzorg werden de bijna vijftig asielzoekers geëvacueerd naar jongerencentrum ’t Spoor.

‘De evacuatie ging heel soepel en geruisloos, zonder problemen’, laat een woordvoerder weten. ‘Mensen hadden last van hoofdpijn, misselijkheid en last van hun buik. Er is een ambulance geweest, maar er werd niets zorgwekkends gevonden.’

Vermoedelijk een virus
Het Rode Kruis vermoedt dat het gaat om een virus dat rondwaart en zich snel kan verspreiden omdat mensen dicht op elkaar leven. ‘Dat weten we niet zeker, we hebben niet zo goed in de gaten wat het is geweest.’
Maandagavond na 23.00 uur zijn de mensen weer teruggegaan naar de opvang aan de Garst, en er hebben zich geen problemen meer voorgedaan, aldus het Rode Kruis.

Lees ook: Crisisopvang Winschoten ontruimd na medische klachten bij asielzoekers

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button