Gemeente

Gemeente nu ook fysiek op zoek naar kandidaten voor openstaande vacatures

- advertentie -

Oldambt – Donderdag stond de gemeente Oldambt op de Banenmarkt 2024 op de Vismarkt in Groningen. Het was dit jaar voor de tweede keer dat zo’n markt in Groningen is gehouden. Vorig jaar was deze banenmarkt een groot succes met 80 deelnemende bedrijven, maar dit jaar is dit aantal nog overtroffen met zo’n 100 bedrijven.

- advertentie -

Mieke Lens HR adviseur (Human Recources, ook wel personeelszaken of P&O genoemd) bij de gemeente Oldambt, stond samen met nog 2 collega’s op deze beurs. “Wij staan hier als één van de weinige gemeentes, omdat ook wij te maken hebben met de arbeidsmarkt krapte en wij ook de nodige vacatures hebben open staan en ons hier graag willen presenteren. Wij willen natuurlijk graag met mensen in gesprek gaan die op korte termijn bij ons een openstaande vacature gaan invullen.”

In de toekomst te komen werken
“Ook staan wij open voor een stageplek en/of opleiding om in de toekomst voor onze gemeente te komen werken. Het is bovendien erg leuk om onze organisatie te laten zien en voor de PR, maar voor ons is het hier interessant om op deze markt met de mensen in gesprek te gaan. Zo hebben wij een gesprek gehad met een meisje dat een stageplek zocht en wellicht kunnen wij iets voor haar vinden.”

“Ook hebben wij contact gehad met een re-Integratiebedrijf die werkervaringsplekken zoekt. En vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid gaan wij kijken of wij voor hen ook iets kunnen betekenen. Er komen hier ook mensen uit Oldambt en directe omgeving”, zegt Mieke.

Breder
De gemeente is op deze banenmarkt niet op zoek naar specifieke functies, ze zoeken het breder. Van financieel adviseur tot projectleiders, van toezichthouders tot adviseurs. “Wij stellen ons als gemeente heel breed op, want wij hebben veel specialisten in huis en voor ons is deze beurs de eerste keer, maar het bevalt zo goed, dat wij ook op het StartFest in Scheemda staan op 27 juni”, aldus Mieke.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button