Gemeente

Haalbaarheidsstudie : Veel draagvlak voor een nieuw sporthal en zwembad

- advertentie -

Oldambt – Het college van B&W heeft het Ambitiedocument over de toekomst van de sportvoorzieningen vastgesteld, de raad bespreekt het voorstel op 28 juni en 12 juli.

- advertentie -

De gemeente Oldambt wil de afspraken met de sportverenigingen gelijktrekken, sportvoorzieningen in de gemeente privatiseren en een Sport- en leefbaarheidsfonds oprichten voor de sportvoorzieningen. Daarnaast heeft de gemeente de ambitie om een nieuw zwembad en sporthal – bij voorkeur op de locatie van de huidige sporthal in Winschoten – te bouwen.

Helder en transparant speelveld
Sinds de herindeling van de gemeenten zijn de afspraken over de sportvoorzieningen niet op elkaar afgestemd. Dat betekent dat er de afgelopen jaren verschillend is omgegaan met de sportvoorzieningen in de dorpen van de gemeente Oldambt.

Wethouder Erich Wünker: “We zijn blij dat er nu eindelijk een kader ligt, waarbinnen we samen met de verenigingen invulling kunnen geven aan onze ambities. Doel is om te komen tot een toekomstbestendige inrichting van de sportvoorzieningen, met een heldere rol van de gemeente en een eerlijke verdeling van de middelen. We streven naar een open, transparant en gelijk speelveld voor alle gebruikers van de (gemeentelijke) sportvoorzieningen in Oldambt. Privaat waar mogelijk, publiek waar noodzakelijk.”

Nieuw sportcomplex
De sporthal aan de Stikkerlaan in Winschoten en het overdekte zwembad De Watertoren zijn verouderd en aan vervanging toe. Een van de voorstellen is dan ook een duidelijke ambitie uit te spreken om nieuwbouw te realiseren op een voor alle inwoners goed bereikbare locatie in de gemeente Oldambt.

Uit de haalbaarheidsstudie is gebleken, dat er veel draagvlak is voor een nieuwe sporthal en zwembad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button