Algemeen

“Wij zijn op zoek naar nieuwe pareltjes voor de wandelroutes van Kuier & Keuvel”

- advertentie -

Winschoten – Ruim 3 jaar organiseert Sociaal Werk Oldambt nu de wandeltochten onder de naam ‘Kuier en Keuvel’. Tot het voorjaar begint staan er nog 3 wandelingen op de wandelkalender.

- advertentie -

Op woensdag 18 januari is de eerstvolgende tocht en deze start om 13:00 uur vanaf De Boschpoort. Stadsgids Koos Akkerman leidt deze wandeling van maximaal 5 kilometer langs bijzondere architectuur door het historisch centrum van Winschoten. De tweede staat gepland op 26 januari vanaf Dorpscentrum De Akkerschans en secretaris Dorpsbelangen Harm Arend Meijer is deze dag de gids; deze wandeling begint om 13:30 uur. En tenslotte op donderdag 2 februari om 13:00 uur start er een tocht van MFC De Hardenberg die geleid wordt door Janneke Norden.

Wandelkalender
Er wordt al weer druk gewerkt aan een nieuwe wandelkalender, maar men is nog op zoek naar nieuwe, andere routes. Er zijn binnen de gemeente Oldambt nog genoeg mensen die iets te vertellen hebben over hun buurt of omgeving, waar dan ook een mooie route aan gekoppeld kan worden.

Buurt Maatschappelijk werker Janneke Norden: “Wij hebben de afgelopen 3 jaar al een groot aantal routes binnen onze gemeente gelopen, maar bijvoorbeeld Nieuwolda zat er niet bij. Ik weet ook dat dit een bijzonder dorp is, waar veel over te vertellen valt. Maar ook andere dorpen of wijken kunnen een mooie aanvulling leveren voor een nieuwe wandelroute, van maximaal 5 kilometer.”

“De naam Kuier & Keuvel zegt het al; het gaat er altijd heel gemoedelijk aan toe en iedereen kan hier aan deelnemen. Als het mogelijk is, krijgen de deelnemers na afloop ook nog een lekkere kop koffie of thee. Juist voor nieuwe routes zoeken wij nog vrijwilligers die deze taak op zich willen nemen”.

Voor meer informatie kan men altijd contact opnemen met De Boschpoort via info@sociaalwerkoldambt.nl. Aanmelden voor een route is niet verplicht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button