Algemeen

Ontmoet de Raad: Veel vragen en verwijten richting de raadsleden

- advertentie -

Winschoten – Er zijn dinsdagavond tijdens de bijeenkomst met leden van de gemeenteraad in de Campus in Winschoten veel zorgen geuit. Met name over het sportcomplex De Hardenberg te Finsterwolde dat volgend jaar moet sluiten. In een goed gevulde zaal nam André Hateboer de aftrap om zijn ongenoegen naar voren te brengen.

- advertentie -

“Wij worden beticht van complotdenken; vreemd omdat wij alleen voor gerechtigheid zijn en niet tegen onrecht kunnen. Alles draait om het realiseren van de omnisportparken, waarvan één in Scheemda en de ander in Winschoten” aldus Hateboer.

Artikel 12 gemeente?
Hateboer: “Er is gezegd: ‘wij moeten wel, anders worden wij een Artikel 12 gemeente´ dit is pure onzin en gewoon misleiding, omdat de provincie zich helemaal niet bemoeit met een redelijk financieel gezonde gemeente. Wij hadden beter een Artikel 12 gemeente kunnen zijn, want bij de provincie was niemand op het idee gekomen om het op deze manier aan te pakken”.
 

Leefbaarheid
Verder had André een directe vraag richting de raadsleden. “Wat verstaan jullie onder leefbaarheid en zijn jullie er voor alle inwoners? Wat is het perspectief voor de kinderen uit de dorpen. Wij hebben alle visies vanaf 2010 er op nageslagen en in al deze rapporten staat dat sporten verbindend, dus zeer belangrijk is. Er moet in de directe leefomgeving gesport kunnen worden. Hoe jammer is het nu dat de jeugd deze sporthal en zwembad moet gaan missen.”

Kloof tussen stedelijk gebied en platteland
Hateboer: “Een omnisportpark in Scheemda juichen wij alleen maar toe, maar voor Winschoten ligt het anders. Met de Hardenberg erbij is er in Winschoten en in de omliggende dorpen een goed sportaanbod. Jammer dat jullie er voor hebben gekozen om deze accommodatie te sluiten. Het is tegen het evenredigheidsbeginsel van behoorlijk bestuur. Hierdoor wordt de kloof tussen het platteland en het verstedelijkt gebied alleen maar groter.”

Hij eindigt: “Mijn advies is dan ook: Draai dit besluit terug en ga met ons om de tafel”.

Zorgen over zoutcavernes
Ook de Stichting ´Mijn en dijn belang´ uit Zuiderveen was vertegenwoordigd en dit om de aanleg van de zoutcavernes van Nobian in het Babybos tegen te houden.

“Hoewel Nobian onder verscherpt toezicht staat, dit in verband met de diesel lekkage die bij één van de cavernes heeft plaatsgevonden, gaan ze gewoon door met hun plannen. Maar ook een andere grote zorg is dat ze geen goede oplossing hebben voor het afsluiten van deze koepels. Ons lijkt het toch een eerste prioriteit te hebben dat je eerst een goede oplossing hebt van dit probleem, voordat je verder gaat met de nieuwe ontwikkelingen”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button