AlgemeenGemeente

Hulp in gemeente Oldambt in kaart gebracht

- advertentie -

Oldambt – Hulp in gemeente Oldambt in kaart gebracht Vandaag, 5 december 2016, is het onderdeel ‘Hulp in uw omgeving’ op de website van de gemeente Oldambt geplaatst. Dit biedt inwoners een overzicht van allerlei soorten hulp en ondersteuning in de gemeente. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een goed idee, hulp bij administratie of een luisterend oor.

- advertentie -

Zonder ‘verwijsbrief’ en vaak gratis
Iedere inwoner van Oldambt kan gebruik maken van deze vormen van hulp of ondersteuning. Dit kan zonder ‘verwijsbrief’ of toestemming van een arts of gemeente. Hulp in uw omgeving bevat geen commerciële activiteiten; de meeste hulp is gratis of in sommige gevallen tegen kostprijs.

Soorten hulp
Het overzicht Hulp in uw omgeving bevat ruim 150 activiteiten in Oldambt. Deze activiteiten kunnen helpen bij het uitwerken van een goed idee of bij het leren kennen van nieuwe mensen of lotgenoten. Ook bevat het ondersteuning bij het doen van kleine klusjes in of om huis of soms zelf een luisterend oor als het bijvoorbeeld niet lekker loopt. Wethouder Bard Boon is erg blij met dit overzicht: “Inwoners die een beetje hulp bij alledaagse zaken willen, kunnen via dit overzicht zien wat er allemaal al is”.

Om het overzichtelijk te houden, zijn de activiteiten in themablokken geplaatst. Het gaat dan om:
– Gezondheid;
– Jeugd en gezin;
– Jongeren;
– Ouderen;
– Rondkomen en administratie;
– Sociaal netwerk;
– Taal en educatie;
– Wonen.

Hulp in uw omgeving is te bezoeken via deze link

Niet alleen voor inwoners
Hulp in uw omgeving is ook te gebruiken door professionals. Zij kunnen mensen ook verwijzen naar dit overzicht of samen met hen een passende vorm van ondersteuning opzoeken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button