AlgemeenGemeente

“Prokkelen in de gemeente Oldambt”

- advertentie -

Winschoten – Onlangs heeft voor het eerst een Prokkel plaatsgevonden bij de gemeente Oldambt. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking.

- advertentie -

Omgekeerd keukentafelgesprek
Cliënten van de zorgverleners Humanitas-DMH, De Hondsroos, NOVO, ‘s Heerenloo Opmaat en R95 hadden voor deze bijeenkomst tijdelijk de regie tijdens een “omgekeerd keukentafelgesprek” met medewerkers van de gemeente. Cliënten hadden hun vragen vooraf voorbereid en stelden deze vragen aan wethouder Bard Boon, beleidsmedewerkers en WMO-consulenten van de gemeente Oldambt.

De vragen waren divers: Waarom verandert er zoveel voor ons? Waarom werkt iedere gemeente anders? Hoe komen jullie tot een besluit? Hoe kunnen jullie bepalen wat ik nodig heb, zonder mij verder te kennen? Door het stellen van deze vragen ontstond een mooi dialoog, waarbij iedereen elkaar wat beter heeft leren kennen en begrijpen.

Ommelander Samenwerkingsmodel
Deze Prokkel is tot stand gekomen door samenwerking binnen het Ommelander Samenwerkingsmodel tussen de gemeente Oldambt en zorgaanbieders. Door innovaties en samenwerking, werken gemeenten in Noord- en Oost Groningen binnen het Ommelander Samenwerkingsmodel sámen met zorgaanbieders aan een duurzame transformatie van de begeleiding en dagbesteding in Noord- en Oost Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button