Algemeen

Celstraf geëist tegen man die zijn woning wilde opblazen

- advertentie -

Winschoten – Tegen een 42-jarige man uit Winschoten die zijn woning wilde opblazen, is donderdag voor de rechtbank in Groningen 18 maanden celstraf geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook wil de officier van justitie dat de man zich laat behandelen. Dat meldt RtvNoord.

- advertentie -

De brandweer en politie hebben op 7 oktober zes duplexwoningen moeten ontruimen uit veiligheidsoverwegingen. De politie en brandweer spraken aanvankelijk in de media van een ‘gaslek’. Dat de bewoner de dag daarna is aangehouden, werd verzwegen.

De man koppelde de slang van het gasfornuis los en draaide de gaskraan open. Ook stak de man waxinelichtjes aan en plakte de ontluchtingskokers dicht.

De man stapte daarna zelf op de fiets naar Duitsland. ’s Nachts belde hij de politie en werd hij aangehouden. De man zegt dat hij zich niet meer kan herinneren dat hij de gaskraan opendraaide. Hij zei tijdens de rechtszaak: ‘Ik heb nog nooit zoveel spanning in mijn leven gehad.‘ Daar hield de officier rekening mee in de strafeis.

Lees meer:
– Brandweer rukt uit voor gaslekkage Winschoten
– 42-Jarige Winschoter vast voor openzetten gaskraan Winschoten

Foto’s: M. Lameijer & J. Bos/ OldambtNu.nl (archief)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button