Algemeen

41-jarige kinderverkrachter uit Westerlee krijgt tot vijf jaar cel en tbs

- advertentie -

Westerlee – De 41-jarige Johannes Z. uit Westerlee is in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De man heeft twee meisjes van 4 en 6 jaar oud verkracht en ontvoerd.

- advertentie -

Daarnaast heeft hij via internet geprobeerd een 13-jarig meisje te verleiden tot ontuchtige handelingen. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. De Groninger rechtbank veroordeelde de man vorig jaar nog tot negen jaar cel.

Appingedam
Op 13 oktober 2013 trok de man in Delfzijl een 4-jarig meisje tijdens het spelen in de auto. De kleuter werd een uur later in Appingedam gedropt. Een wandelaar trof het verwarde kind aan. Ze was verkracht.

Er zat dna-materiaal op de kleding van het slachtoffertje, dat overeen kwam met dna-materiaal uit een verkrachtingszaak in 2011.

Stadskanaal
Toen werd een 6-jarig meisje huilend aangetroffen in Stadskanaal. Ze vertelde dat ze door een man een auto was ingetrokken en naar een bos was meegenomen.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het kind was verkracht. Dna-materiaal in die zaak werd vervolgens opgeslagen in de databank van het NFI.

Grooming
De man heeft zich ook schuldig gemaakt aan grooming. In 2011 probeerde hij een 13-jarig meisje te verleiden om via internet ontuchtige handelingen te plegen.

De Groninger stelde het meisje voor te ontmoeten in een bos in Assen. Hij bood haar geld aan om seks met haar te hebben. Dit werd verijdeld door de vader van het slachtoffer, die de chatsessie met zijn dochter overnam en webcambeelden van de man overdroeg aan de politie.

Schadevergoeding
Het Hof oordeelde ook dat de man een van de slachtoffertjes een schadevergoeding van vijfduizend euro moet betalen.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button