AlgemeenGemeenteRegionaal nieuws

Informatiebijeenkomst grondverzet 25 oktober aanstaande

- advertentie -

Regio – De gemeenten Bellingwedde, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde houden gezamenlijk een informatiebijeenkomst voor iedereen die grond verzet binnen deze gemeenten. Heeft u als aannemer, loonbedrijf, hovenier, adviesbureau etc. te maken met het Besluit bodemkwaliteit dan nodigen wij u graag uit voor deze informatiebijeenkomst over de regelgeving inzake grondverzet en de beleidskeuzes die de gemeenten hierin hebben gemaakt.

- advertentie -

Besluit bodemkwaliteit
Het Besluit bodemkwaliteit regelt de kwaliteit waaraan grond moet voldoen. Iedereen die grond overhoudt bij werkzaamheden of die juist grond wil toepassen in een werk krijgt te maken met het Besluit bodemkwaliteit. In de meeste gevallen is de gemeente waarin de grond wordt toegepast het bevoegde gezag.

Wij constateren dat de regelgeving rondom het grondverzet lang niet altijd duidelijk is en willen iedereen die hier mee te maken heeft door het organiseren van een informatiebijeenkomst hier graag verder over informeren.

Informatiebijeenkomst
Het doel van deze bijeenkomst is te informeren over de beleidskeuzes van de gemeenten en praktische, bruikbare handvatten te geven hoe met grondverzet om te gaan. Daarnaast biedt de bijeenkomst de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over  onduidelijkheden met betrekking tot de regelgeving inzake grondverzet, over  gemeentelijk beleid, de uitvoeringsaspecten waar u mee te maken heeft en de eventuele knelpunten die u tegenkomt.  U wordt van harte uitgenodigd om de informatiebijeenkomst bij te wonen welke zal worden gehouden

  • op :       dinsdag 25 oktober 2016
  • om:       19.30 uur – 21.45 uur
  • plaats:  Brasserie-Restaurant Pekelahof, Raadhuislaan 109 te Oude Pekela

Programma

Het programma van deze avond is als volgt:

  • 19:30 – 20:00 uur             Ontvangst met koffie/thee en koek
  • 20:00 – 20:10 uur             Opening door wethouder Jaap van Mannekes
  • 20:10 – 21:00 uur             Inleiding grondverzet en de spelregels door Lex Stax, adviseur OmgevingsAtelier
  • 21:00 – 21:15 uur             Vragen
  • 21:15 – 21:45 uur             Spelronde ‘Petje op Petje af’
  • 21:45 uur                           Afsluiting  wethouder Jan Jakob Boersma

Na afsluiting is er de gelegenheid om nog in gesprek te gaan met de verschillende medewerkers van de organiserende gemeenten.

- advertentie -

Aanmelden
In verband met de organisatie van de bijeenkomst verzoeken wij u vriendelijk uw deelname aan te melden. U kunt zich aanmelden tot woensdag 19 oktober 2016  via de website van OmgevingsAtelier

- advertentie - 

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Silvana Moed, beleidsadviseur milieu Cluster Ruimtelijke Zaken tel. (0597) 48 20 00.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button