Op stap

De Carbage Run – Dag 4: ‘De auto kreeg vandaag flink op zijn donder’

- advertentie -

De Carbage Run Wintereditie 2020, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: Team Soldiers of Sodom stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl.

- advertentie -

Na gisteren zonder verdere problemen de finish bereikt te hebben vanochtend tegen 8.30 uur vertrokken vanaf de start. Route van vandaag begon in Villach (Oostenrijk) en eindigde in Ljubljana (Slovenië). De route van vandaag was zeker weer de moeite waard. Het grootste gedeelte van de dag door en in Slovenië gereden. De wegen in Slovenië zijn een stuk minder van kwaliteit dan van de voorgaande landen alwaar wij deze editie hebben mogen rijden.

Ook zaten er een paar zand-/grindwegen in de route verwerkt. Hetgeen waar wij zeker content mee waren. Brengt toch net iets meer uitdaging met zich mee dan een geasfalteerde weg. Auto heeft daardoor wel wat meer op zijn donder gekregen. Gelukkig heeft de auto ook deze test met vlag en wimpel doorstaan. Onderstel, vering en uitlaat zitten dus nog op en aan de auto!

In verband met de wens van onze volgers om voor de opdrachten te gaan vandaag de keuze moeten maken om te gaan voor de korte route. Dit omdat beide opdrachten eigenlijk pas uitgevoerd konden worden in plaats waar ook de finish plaats vond. Ljubljana dus. Als we voor de lange route gekozen hadden, waren we omstreeks 20.00 uur aangekomen op de finish locatie. Tijd om de opdrachten te volbrengen was er dan haast niet meer geweest. Door deze keuze niet door het mooie Kroatië kunnen touren. Schrale troost is wel dat we tijdens de run van 2 jaar geleden al een stuk door dit mooi land hebben mogen rijden. Daar komt bij dat Slovenië ook een enorm land is!

De opdrachten voor vandaag waren:
1. Neem een Sloveense vrouw met de naam Melania mee naar de finish.
2. Neem een blok ijs van exact 28x28x28 cm mee naar de finish.

Toen wij omstreeks 18.00 uur aankwamen in Ljubljana een kleine 2 uur ons uiterste best gedaan om aan beide opdrachten te voldoen. Helaas zijn beide niet gelukt. Inzet was een 10 maar resultaat 0.

De weekopdracht die uitgegeven was, liep vandaag ook af. Opdracht was een zo oud mogelijk Stiekl biertje in te leveren. Die van ons gaat ons waarschijnlijk niet heel veel punten opleveren. Verloopbaarheidsdatum was namelijk 26 maart 2019. Morgen horen we of het biertje toch nog wat opgeleverd heeft.

Morgen de laatste officiële dag. We zijn benieuwd wat de dag ons morgen gaat brengen. We hoeven in ieder geval geen opdrachten meer uit te voeren. Kunnen dus helemaal genieten van de rit. Wij hebben er weer zin in!

Ook willen wij al onze (financiële) sponsoren nogmaals bedanken. Dit zijn; OldambtNu.nl, Fokkens BHV, Blikfris, Jumbo van der Weele, Notariaat Ter Apel, Hema Winschoten, Hair & beauty by Jess, Hemmes Bandenservice, dakdragerexpert.nl, Koert.nu, Autobedrijf Bruining Bellingwolde, Faber reclame en Creative people.

Lees ook:
– De Carbage Run – Dag 3: ‘Eerste storingslampje in dashboard is gaan branden’
De Carbage Run – Dag 2: ‘Na paar tegenslagen toch alles gehaald’

De Carbage Run – Dag 1: ‘Nu zijn we echt van start’
– De Carbage Run: ‘Op weg naar de startlocatie’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button