Politiek

Laatste campagne-uren PvdA in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 loopt bijna ten einde. Dit weekend werd de eindspurt ingezet, ook door de PvdA afdeling Oldambt.

- advertentie -

De afgelopen weken flyerde het enthousiaste PvdA-team in de stad en alle dorpen in de gemeente, vulde 5000 brievenbussen met informatie over het PvdA-verkiezingsprogramma en de kandidaten op de lijst en zette daarbij gezamenlijk meer 650.000 stappen.

Afgelopen zaterdag kleurden de laatste straten in Winschoten rood. Het team kreeg hulp bij het flyeren van Henk Nijboer en Julian Bushoff, beiden kandidaat voor de Tweede Kamer en beiden uit de provincie Groningen.

Betaalbare woningen en gaswinning
Henk Nijboer, de nummer 3 op de kandidatenlijst, nam als woordvoerder Financiën in de Tweede Kamer succesvolle initiatieven om de financiële sector te beteugelen. Sinds 2017 is hij ook woordvoerder wonen, volkshuisvesting en gaswinning. Henk maakt zich sterk voor meer betaalbare woningen, meer investeringen in leefbaarheid en een betere bescherming van huurders. De gevolgen van de gaswinning in Groningen gaan hem aan het hart en hij wil met zijn inzet bereiken dat er eindelijk recht wordt gedaan aan de Groningers.

Verbeteren inkomenspositie
Julian Bushoff is 23 jaar en staat op nummer 13. Hij werkte tijdens zijn studies economie en internationale betrekkingen als arbeidscoach voor vluchtelingenwerk en op de warenmarkt als groenteverkoper. Op 21-jarige leeftijd werd Julian een van de jongste fractievoorzitters ooit in de Groningse gemeenteraad. Hij zet zich in voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving en voor het verbeteren van de (inkomens)positie van mensen in armoede. Nu wil Julian dit doen vanuit de Tweede Kamer.

De kandidaten werden warm onthaald met een bos bloemen en succeswensen van de Oldambtster PvdA afdeling. Daarna trokken de leden de straten van stormachtig Winschoten in en brachten de informatie huis-aan-huis rond.

Aanstaande maandag gaan al de eerste stemlokalen open. Er kan tot en met woensdag 17 maart 21.00 gestemd worden. Voor mensen die na het ingaan van de avondklok nog vanuit het stemlokaal naar huis moeten zal deze Corona-maatregel minder streng gehanteerd worden*

Ingezonden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button