Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Gemeentebelangen Oldambt: ‘geen sloop en meer woningen in de dorpen’

- advertentie -

Oldambt – Het college van Oldambt heeft de afgelopen tijd gewerkt aan het nieuwe Programma Wonen (voorheen Woonvisie). In dit Programma staan de belangrijkste beleidsmatige uitgangspunten op het gebied van wonen voor de komende 5 jaar.

- advertentie -

“Het Programma creëert ruimte om in de komende tien jaar circa 750 extra nieuwe woningen toe te voegen. Daarbij wordt uitgegaan van de bouw van 950 woningen en de sloop van 200 woningen. Op 21 juni wordt hierover in de gemeenteraad gesproken.” aldus fractievoorzitter Ger Klein van Gemeentebelangen Oldambt

Geen sloop sociale huurwoningen
“In het woonprogramma staat dat de woningcorporaties zal worden gevraagd de sociale huurvoorraad te vernieuwen door zoveel mogelijk sloop en nieuwbouw te plegen.” zegt Klein.

Klein: “Het mag duidelijk zijn dat hierdoor een groot deel van de betaalbare woningen verloren gaat en wordt vervangen door veel duurdere nieuwbouw. Onbetaalbaar dus voor mensen met een kleine beurs. Daar zijn wij tegen. Wat ons betreft wordt ingezet op het renoveren en verduurzamen van de huidige woningen.”

Meer woningen in de dorpen
“De extra nieuwbouwmogelijkheden liggen volgens het woonprogramma vooral in Winschoten, Blauwestad en Scheemda.” meldt Klein.

Klein: “Dat daar flink gebouwd mag worden is natuurlijk prima, maar de andere dorpen komen er behoorlijk bekaaid vanaf. Dat moet getalsmatig anders. Bovendien gelden voor deze dorpen strengere eisen om daar te kunnen bouwen. Kijk, dat je bijvoorbeeld geen woning in een natuurgebied mag bouwen is logisch, maar laat de mensen vooral zoveel mogelijk zelf bepalen waar ze willen bouwen. We moeten van al die overheidsbemoeienis af.”

In de raadsvergadering van 21 juni zal Gemeentebelangen het college aansporen om het woonprogramma op deze punten aan te passen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button