Politiek

SP: actie voor aardbevingscompensatie voor alle huurders

- advertentie -

Oldambt – In september kondigde het kabinet aan dat huurders in het aardbevingsgebied eenmalig €750 krijgen. Al snel kwam de domper; huurders die niet huren bij een corporatie zijn uitgesloten. De SP heeft direct gepleit voor compensatie voor iedereen om geen nieuwe ongelijkheid te veroorzaken.

- advertentie -

Dit was deels succesvol. Minister Ollongren laat nu weten dat ook huurders met een huur onder €752,33 per maand die huren van een commerciële verhuurder, het bedrag volgend jaar krijgen. De SP komt nu in actie met en voor de huurders met een hogere huur die nog steeds met lege handen staan.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “De ongelijkheid in het bevingsgebied wordt steeds groter. Keer op keer veroorzaakt het kabinet zelf dit onrecht. We zien dat bij de schadeafhandeling, bij de versterking en bij de verschillende subsidies en compensatieregelingen. Steeds opnieuw worden er mensen uitgesloten.”

SP raadslid Jurrie Huisman: “Actievoeren helpt. Doordat we de druk hebben opgevoerd komen nu meer huurders in aanmerking voor de regeling. We gaan door om te zorgen dat ook de laatste groep huurders er recht op krijgt.” Dinsdag 21 december organiseerde de partij daarom een digitale actiebijeenkomst om met huurders plannen te maken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button