Algemeen

OldambtNu.nl maandoverzicht 2022: november

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar heeft het actieve, enthousiaste team achter de website geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over het nieuws in uw buurt.

- advertentie -

In dit maandoverzicht staan onder andere de meest gelezen artikelen en daarmee ook het meest besproken nieuws. In dit artikel bespreken we kort de maand november, in deze maand maakten we 173 artikelen. Wil je alles van november teruglezen? Klik dan hier en bekijk ons archief.

Vrachtwagen kantelt op rotonde in Scheemda
Een vrachtwagen geladen met cement is dinsdag 8 november aan het eind van de ochtend gekanteld. Dit gebeurde bij een eenzijdig ongeval op een rotonde van de Oude Rijksweg (N362) in Scheemda.

Lees meer:  Vrachtwagen kantelt op rotonde in Scheemda

Foto: OldambtNu.nl

 

SPAR Winschoten wordt overgenomen door nieuwe ondernemer
 “Dit is een jongensdroom.’’ Dat zegt de 28-jarige Sven Nicolai. De Winschoter nam in november de SPAR-supermarkt over in Winschoten.

- advertentie -

Lees meer: SPAR Winschoten wordt overgenomen door nieuwe ondernemer

- advertentie - 
Foto: OldambtNu.nl

Hulpverleners groots uitgerukt voor ongeval bij op- afrit Heiligerlee
Op de kruising N964 met de op- en afritten van de A7 bij Heiligerlee zijn op 13 november rond 17.25 uur twee voertuigen door een voorrangsfout met elkaar in botsing gekomen. Eén auto raakte door de klap 100 meter verderop van het talud in de sloot terecht.

Lees meer: Hulpverleners groots uitgerukt voor ongeval bij op- afrit Heiligerlee

Foto: OldambtNu.nl

206e Adrillen als vanouds druk bezocht (video)
Met een oorverdovende knal uit een klein kanon werd op 7 november de 206e  Adrillen door burgemeester Cora-Yfke Sikkema geopend. In het jaar 1816 was de eerste Adrillen en was toen één van de grootste veemarkten in de provincie Groningen.

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

Winnende loten Winkelweek Winschoten 2022 bekend
De trekking van de verloting tijdens de Winkelweek Winschoten 2022 heeft inmiddels plaats gevonden. De Winkelweek vond plaats van donderdag 20 oktober en duurde tot en met zaterdag 31 oktober.

Lees meer: Winnende loten Winkelweek Winschoten 2022 bekend

Foto: Hilvert Huizing/ OldambtNu.nl

Veel publiek bij aankomst Sinterklaas in Winschoten
Begin november stijgt de spanning in menig huis, hoe zal de intocht van Sinterklaas dit jaar gaan? Er waren wat problemen zoals een boot die zonk èn het Grote Boek was eigenlijk een beetje kwijt…

Lees meer: Veel publiek bij aankomst Sinterklaas in Winschoten (video)

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

 

Gemeente en HEMA eens over invulling ver-/nieuwbouwplannen
De gemeente Oldambt en de HEMA hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van de hoek Langestraat/Burgemeester Schönfeldplein. Die krijgt een flinke kwaliteitsimpuls. Voor de gemeente is de locatie onder meer van belang voor de ontwikkeling van het nieuwe gemeentehuis.

Lees meer: Gemeente en HEMA eens over invulling ver-/nieuwbouwplannen

Foto: OldambtNu.nl (archief)

 

94-jarige Geke Starke-Loer 50 jaar lid van kaartvereniging ‘Onder Ons’
Het was dinsdagavond dubbel feest in een zaal van De Boschpoort. De 94-jarige mevrouw Geke Starke-Loer vierde het 50-jarig jubileum bij kaartvereniging ´Onder Ons´ dat eveneens een halve eeuw bestaat. Mevrouw Starke is één van de oprichters van deze klaverjasclub geweest, waarbij ze in het begin speelden in hotel Royal York.

Lees meer: 94-jarige Geke Starke-Loer 50 jaar lid van kaartvereniging ‘Onder Ons’

Foto: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button