Politiek

Verkiezingen 2023: Ook in de Botanicahof is de BBB de absolute winnaar geworden

- advertentie -

Oldambt – Het wordt een lange avond voor de tellers van de verkiezingen in Botanicahof in Winschoten. Voorzitter van deze groep is Gerber Bijl en doet dit al weer voor de 10e keer. Bijna de hele dag is hij op deze locatie aan de Hofstraat geweest en het tellen was super spannend, maar ook hier is de BBB de grootste partij geworden met 312 stemmen van de 962 mensen die hier in de Botanicahof hun stem hebben uitgebracht.

- advertentie -

Goed verlopen
“Het is vandaag hier heel goed gegaan, met bijna geen incidenten. Van 9:00 tot 12:00 uur liep het continu door en mensen moesten zelfs wachten. Een uurtje was het daarna wat rustiger, maar voor de rest van de dag heeft het alleen maar doorgelopen. Het is hier heel goed verlopen, het leek er wel op dat mensen goed zijn opgevoed tijdens de corona epidemie. De mensen wachten allemaal rustig, nee er is geen onvertogen woord gevallen”, zegt Gerber.

Om 21:00 uur is de deur dicht gegaan en het tellen kon beginnen. Eerst zijn ze begonnen met de Provinciale Staten verkiezing en later die van het Waterschap. Met de 19 partijen die meedoen met de Statenverkiezing is het een hele klus om eerst alles te sorteren en te tellen en daarna de voorkeurstemmen per kandidaat te noteren.

In de Botanicahof is één ongeldig stembiljet aangetroffen en 3 blanco. De partij van Jezus Leeft is de enige partij die zonder stem is komen te zitten.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button