Algemeen

In beeld: terugblik op een bruisende oudjaarsdag vol tradities en feestelijkheden

- advertentie -

Oldambt –  Oldambt maakt zich op voor de viering van de jaarwisseling. Terwijl we vol verwachting uitkijken naar het jaar 2024, kijken we graag nog even terug op de gezellige en feestelijke momenten van oudjaarsdag.

- advertentie -

Op social media riepen we onze volgers op om te delen hoe zij oudjaarsdag doorbrachten. We werden overspoeld met leuke reacties en hebben zo een inkijkje gekregen in de veelzijdigheid van deze feestelijke dag.

Lees je dit nieuwsartikel in onze app? De foto’s zijn helaas alleen op de website te zien, klik daarvoor hier

Verjaardagen
Zo kregen we meerdere berichten van mensen die vandaag jarig zijn! Zoals Lianne Haaijer, zij vierde vandaag haar 32e verjaardag. De schoonmoeder van Sefan Dik vierde haar 55e verjaardag. Van harte gefeliciteerd!

(lees verder onder de foto’s)

2023 uitzwaaien
Uiteraard waren er vandaag ook mensen aan het werk. Zo kon je voor de laatste keer in 2023 je auto wassen bij Bob Autowas of bijvoorbeeld nog even naar de sportschool Nico Jager.

(lees verder onder de foto’s)

Oliebollen bakken, of toch niet….
Bij menig Oldambster werden de oliebollen of kniepertjes zelf gebakken. Zo ook bij familie Zomer in Winschoten. Vader Zomer moet altijd werken met de kerst. Daarom is dit op 31 december hun traditie, dan komt de familie bij elkaar om alsnog de feestdagen te vieren met elkaar.

Het was wel even spannend want de frituurpan was kapot en na een korte zoektocht op Marktplaats waarbij men bij de zoekwoord ‘frituurpan’ alleen maar airfryers te zien kreeg heeft Martin uiteindelijk zelf de frituur weten te repareren en kon het feest alsnog doorgaan!

(lees verder onder de foto’s)

Briefing hulpdiensten
Voor de jaarwisseling krijgen de hulpverleningsdiensten een speciale briefing. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema bracht hieraan een bezoek. Tijdens de briefing werden bijzonderheden besproken die bijvoorbeeld extra aandacht krijgen tijdens de jaarwisseling.

(lees verder onder de foto’s)

Carbidschieten
Een andere traditie die onlosmakelijk verbonden is met oudjaarsdag, is het carbidschieten. In Oldambt werd er op 13 plekken legaal met carbid geschoten. Veiligheid stond hierbij uiteraard voorop en met de nodige voorzorgsmaatregelen werd deze traditie in ere gehouden. Zo gebruikt men tegenwoordig ballen in plaats van een melkbusdeksel en worden de nodige gehoorbeschermers gedragen.

We namen een kijkje Nieuwolda, Oostwold en Scheemda.

(lees verder onder de foto’s)

Oliebollen
En wat zou oudjaarsdag zijn zonder de traditionele oliebollen? Oliebollen met of zonder krenten, er was voor ieder wat wils. Bij de kramen in Winschoten en Scheemda vlogen de oliebollen over de toonbank.

(lees verder onder de foto’s)

Fijne jaarwisseling!
Namens het hele team van OldambtNu.nl wensen we je een voorspoedig 2024 toe! We hebben je het afgelopen jaar op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit de regio Oldambt, variërend van politieke ontwikkelingen van evenementen en incidenten tot sportuitslagen en culturele activiteiten. Ons doel is altijd geweest om een betrouwbare nieuwsbron te zijn voor de inwoners van Oldambt en omgeving.

Naast het nieuws brengen we ook achtergrondverhalen en interviews met interessante lokale mensen. We vinden het belangrijk om de verhalen van onze inwoners te delen en zo een stem te geven aan de diverse gemeenschap van Oldambt.

Het succes van OldambtNu.nl is te danken aan ons trouwe lezerspubliek en aan ons enthousiaste team van vrijwilligers. Zij werken dag in dag uit hard om het nieuws zo snel en accuraat mogelijk te brengen. Onze redactie bestaat uit ervaren en enthousiaste schrijvers die met veel passie te werk gaan.

Lees ook: Wij wensen je fijne feestdagen en een voorspoedig 2024!

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button