Politiek

Gemeenteraden in Groningen roepen ook op: ‘Actie is nú nodig!’

- advertentie -

Groningen – Een groot aantal gemeenteraden in de provincie Groningen roept andere gemeenten in Nederland op verantwoordelijkheid te nemen om de schrijnende situatie in Ter Apel op te lossen. Met deze oproep scharen de raden zich achter de oproepen van Groningse bestuurders.

- advertentie -

Op initiatief van de ChristenUnie en PvdA zijn moties met die strekking met grote steun aangenomen in de gemeenteraden van Eemsdelta, Het Hogeland, Stadskanaal, Oldambt, Groningen, Midden-Groningen, Pekela, Westerkwartier en de Provinciale Staten. In de motie worden alle gemeenten in Nederland opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Onverteerbaar
De gemeenteraden vinden het onverteerbaar dat de problemen inmiddels meer dan twee jaar duren, en dat opnieuw Groninger gemeenten zich aanbieden om Ter Apel te ontlasten. De raden constateren dat een groot deel van de Nederlandse gemeenten geen verantwoordelijkheid neemt, en dat het onacceptabel is dat gemeenten in Nederland treuzelen en wegkijken.

Tegelijkertijd spreken de raden steun uit voor de lijn van de Groningse bestuurders, zoals burgemeesters Velema, Schuiling en Sloots, en de Commissaris van de Koning, de heer Paas. Met nadruk trekken de Groningse gemeenten in dit dossier samen op. Zij vinden dat actie nú nodig is.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button