Gemeente

Gemeente Oldambt kondigt noodbevel af wegens aanhoudende illegale straatraces

- advertentie -

Winschoten – De gemeente Oldambt heeft genoeg van de illegale car meetings op het industrieterrein De Rensel in Winschoten. De bijeenkomsten, die de laatste tijd frequenter en gevaarlijker zijn geworden, zorgen voor aanzienlijke overlast en veiligheidsrisico’s. Om deze situatie aan te pakken, heeft de gemeente besloten een noodbevel van kracht te laten gaan.

- advertentie -

De gemeente benoemd meerdere overwegingen voor dit besluit. Waaronder een dodelijk ongeval waarbij een 18-jarige jongen is omgekomen nadat er een auto in het water was beland. Daarnaast zijn er soms wel tussen de 500 en 700 auto’s aanwezig op het industrieterrein.

(lees verder onder de foto)

 

Gevaarlijke situaties
“In verband met de toenemende overlast en de gevaarlijke situaties die ontstaan door de illegale car meetings, hebben we besloten om een noodbevel uit te vaardigen,” aldus de gemeente. “Dit geeft de politie de mogelijkheid om direct en strenger op te treden tegen overtreders.”

- advertentie -

(lees verder onder de foto)

- advertentie - 
Foto: Politie Team Verkeer (Instagram)

Het noodbevel geldt voor de komende zaterdagavonden en -nachten, tussen 18.00 en 02.00 uur, op het industrieterrein De Rensel. Met deze maatregel hoopt de gemeente Oldambt een einde te maken aan de illegale bijeenkomsten en de daarmee gepaard gaande problemen.

Alle details lees je op de website van de gemeente Oldambt.

Lees ook:
– Politie grijpt in bij carmeeting in Winschoten

– ‘Geweerschoten’ blijkt uitlaat van auto
– Meerdere overtredingen tijdens carmeeting in Winschoten

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button