AlgemeenGemeente

Positieve ontmoetingen op het Werkfestival

- advertentie -

Winschoten – Het Werkfestival in De Tramwerkplaats in Winschoten trok vandaag iets meer dan 2.000 bezoekers. Een succes, volgens de organiserende partijen. Deze partijen hebben gezamenlijk het besluit genomen om het dit jaar anders aan te pakken dan een normale banenmarkt.

- advertentie -

Voor en door werkzoekenden
Kenmerkend voor het Werkfestival is de betrokkenheid van werkzoekenden in de aanloop naar en tijdens het Werkfestival. Herkenbaar aan hun vrolijke outfits en hun enthousiasme straalden ze op ‘hun’ Werkfestival. “Weet je dat ik naast mijn schoenen loop van trots dat ik onderdeel ben van dit festival” zegt Anneke Dijkstra; vrouw met ambitie. “Naast heel veel positieve energie heeft dit traject mij vooral zelfvertrouwen gegeven en het inzicht dat er zeker nog mogelijkheden voor mij zijn. Ik ga een opleiding volgen!”.

Workshops
De acht aangeboden workshops werden druk bezocht. De workshop cv-check trok veel bezoekers, maar ook voor de workshop zelfstandig ondernemerschap was veel interesse. De bezoekers die plannen hebben om voor zichzelf te beginnen konden naast het volgen van de workshops op het zzpontmoetingsplein kennis maken en ervaringen uitwisselen met zzp’ers die de stap naar zelfstandig ondernemerschap al hebben gemaakt.

Ontmoetingen
Inspiratie en bijzondere ontmoetingen vormden de rode draad op het Werkfestival. Zo waren er bijzondere inspirerende gesprekken in een auto, aan de legotafel of rond de barbecue op het festivalterrein. Standhouder Elise Jager van RBO een outsourcingspartner voor ontwikkeling: “Een mooie gelegenheid om laagdrempelig met mensen in contact te komen. Een leuke opzet waar je de energie voelt bruisen.”

Energie
Zelfs een aantal bezoekers verliet het festivalterrein met een sollicitatiegesprek of een baan in het vooruitzicht. Wethouder Bard Boon: “Ik ben tevreden over de energie die het Werkfestival met zich meebracht. Een grote groep werkzoekenden ging weg met nieuwe energie en inzichten. Vol vertrouwen in de toekomst op zoek naar een nieuwe baan.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button