Cultuur

“Wat maakt ons nog bijzonder” een expositie in De Boschpoort met titel ‘Diversiteit en Inclusie’

- advertentie -

Winschoten – Stel je eens voor dat iedereen er gelijk uitziet, zich gelijk gedraagt of gelijk denkt. Wat maakt ons dan nog bijzonder?  ‘Wy fit in when you are born to stand out?’ Dit staat op een van de kunstwerken die nu hangen in De Boschpoort. Leergangen één en twee van mediavormgeving op het Campus Noorderpoort in Winschoten hebben deze werken gemaakt en dit onder supervisie van Rena Visi die vandaag haar stage loopbaan aan het Noorderpoort college heeft afgesloten. Dit was haar stageproject, waar ze in het begin enorm tegenop zag. Zij studeert Duits en Nederlands aan het gymnasium van het Lehrambt in Münster.

- advertentie -

Spotlights
Docent Willem Frieswijk: “Alles wat er in de werken van deze expositie zit, is  onderdeel van de opleiding. Van fotografie, websites, tekstdesign etc. en ik vind dat het leuke aan deze school. Het is fijn dat deze mediavormgevers in spé nu ook een keer in de spotlights staan, in het Duits ‘Rampenlicht’. In februari zijn wij begonnen met de voorbereidingen te treffen voor deze expositie, waarbij Rena, wel de hoofdrol heeft gespeeld”.

De Boschpoort is heel blij met deze expositie “Eindelijk een keer wat anders” roept de receptionist toen de studenten de expositie aan het inrichten waren.

“Past helemaal bij ons”
Ate Zijlstra, jongerenwerker bij het Sociaal Werk Oldambt: “De titel Diversiteit en Inclusie past helemaal bij de werkwijze van de medewerkers van Sociaal Werk Oldambt. Inclusie is de insluiting in de samenleving van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. Inclusie staat tegenover uitsluiting en discriminatie. De begrippen inclusie en integratie vullen elkaar aan in de hedendaagse maatschappij en zo werken wij in De Boschpoort”. Vanaf maandag is deze expositie te bekijken tijdens openingsuren van De Boschpoort. Deze tentoonstelling is geopend door medewerkers van Sociaal Werk Oldambt, Robert de Jong, Arnika Daniëls en Ate Zijlstra.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button