Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

OldambtNu.nl maandoverzicht 2022: maart

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar heeft het actieve, enthousiaste team achter de website geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over het nieuws in uw buurt.

- advertentie -

In dit maandoverzicht staan onder andere de meest gelezen artikelen en daarmee ook het meest besproken nieuws. In dit artikel bespreken we kort de maand maart, in deze maand maakten we 212 artikelen. Wil je alles van maart teruglezen? Klik dan hier en bekijk ons archief.

Goedkoop tanken kan in Stadskanaal en Veendam

Hoewel het geen Oldambt is, vonden we het wel leuk regionaal nieuws om te delen! In Stadskanaal en Veendam konden automobilisten goedkoop tanken. Dit was zo omdat  TinQ tankstations haar 20-jarig jubileum vierde. De kon je Euro95 halen voor € 1,171 en Diesel voor €0,860.

Lees meer: Goedkoop tanken kan woensdag in Stadskanaal en Veendam

Foto: OldambtNu.nl

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Oldambt
Op 4 maart maakte de gemeente Oldambt bekend om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in Oldambt. Het college van burgemeester en wethouders van Oldambt wil ook een bijdrage leveren aan goede opvang van hen. De eerste locatie daarvoor werd toen bekend gemaakt, Het City Hotel in Winschoten.

Lees meer: Opvang Oekraïense vluchtelingen in Oldambt

Foto: Gemeente Oldambt

Duitser scheurt met 200km/h over de grens en veroorzaakt ongeval
De Koninklijke Marechaussee (KMar) was op 16 maart bezig met een reguliere grenscontrole op de A7 bij Bad Nieuweschans toen een Duits voertuig de grens met hoge snelheid passeerde. De wachtmeesters gingen in de achtervolging en gaven de man een stopteken. Deze negeerde hij en ging er met hoge snelheden vandoor.

Met meerdere voertuigen werd naar de automobilist gezocht, maar lang zoeken was niet nodig. De bestuurder van het voertuig kwam op de A7 bij Winschoten hard in botsing met een taxi.

Lees meer: Duitser scheurt met 200km/h over de grens en veroorzaakt ongeval

Foto: OldambtNu.nl

Grote brand in Westerlee bij agrarisch bedrijf
Zaterdag 5 maart aan het eind van de ochtend brak er in korte tijd een grote brand uit bij een agrarisch bedrijf aan de Hoofdweg in Westerlee. Brandweerkorpsen van Winschoten, Veendam en Pekela werden onder andere opgeroepen. De rookpluimen waren in de weide omgeving te zien.

Lees meer: Grote brand in Westerlee bij agrarisch bedrijf

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Fotograaf Trijntje Timmer overleden
Fotografe Trijntje Timmer uit Beerta is 18 maart op 61-jarige leeftijd overleden. Trijntje was sinds het eerste uur van OldambtNu.nl betrokken bij de nieuwswebsite en voorzag de artikelen van de nodige foto’s.

Ze maakte niet alleen foto’s voor nieuwsartikelen, ook verzorgde zij voor meerdere mensen trouwreportages en fotoshoots. Trijntje ging vaak op pad met haar camera, vooral in de omgeving Beerta/ Finsterwolde.

Lees meer: Fotograaf Trijntje Timmer overleden

Foto: OldambtNu.nl

Volg bij OldambtNu.nl de gemeenteraadsverkiezingen
In maart 2022 waren de gemeenteraadsverkiezingen. Bij ons kon je de verkiezingen op de voet volgen. We gingen langs bij de stembureau’s en waren aanwezig bij de uitslagavond. Voorafgaand de verkiezingen maakten we meerdere artikels over de stemprocedure en vroegen we de partijen wat ze van bepaalde onderwerpen vonden.

Lees meer: Volg hier de Gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Oldambt

Foto: OldambtNu.nl

SC Scheemda verslaat VVS in spannende derby
Zaterdagmiddag 26 maart stond in de vijfde klasse F de altijd beladen derby tussen SC Scheemda en VVS uit Oostwold op het programma. De wedstrijd was een bovendien een directe strijd om de tweede plaats in de competitie. Scheemda stond tweede, maar kon bij een nederlaag ingehaald worden door de rivaal uit Oostwold.

Lees meer: SC Scheemda verslaat VVS in spannende derby

Foto: Arno Steeman/ OldambtNu.nl

Daanje in Scheemda gestopt
In maart 2022 sloot Woonstudio Flip Daanje in Scheemda na 30 jaar de deuren. Dochter Bianca ging verder met een ‘shop-in-shop’ bij Bosma Wonen in Winschoten. Inmiddels heeft Bianca de deuren weer geopend in Scheemda. In 2023 leest u hier meer over.

Lees meer: Daanje in Scheemda gestopt maar Winschoten gaat door

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button