Algemeen

OldambtNu.nl maandoverzicht 2022: september

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar heeft het actieve, enthousiaste team achter de website geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over het nieuws in uw buurt.

- advertentie -

In dit maandoverzicht staan onder andere de meest gelezen artikelen en daarmee ook het meest besproken nieuws. In dit artikel bespreken we kort de maand september, in deze maand maakten we 173 artikelen. Wil je alles van september teruglezen? Klik dan hier en bekijk ons archief.

De Leo Media opent nieuw pand in hartje Winschoten
Online Marketingbureau De Leo Media heeft zaterdag 24 september haar deuren aan de Burgemeester Schönfeldplein 17 in Winschoten feestelijk geopend. De opening werd gedaan door wethouder Erich Wünker die in een oude Rijkspolitie Porsche naar de opening kwam.

Lees meer: De Leo Media opent nieuw pand in hartje Winschoten

Foto: OldambtNu.nl

Hotel in den Stallen verkocht en wordt mogelijk een zorghotel
 Hotel in den Stallen is verkocht. Het pand stond al even te koop waarna uiteindelijk een bedrijf uit Schiedam het heeft gekocht. Die eigenaar is het ontwikkelbedrijf Berg en Dal. Ruim 18 jaar hebben Jaap en Maureen Vogelvanger het bedrijf gerund maar ze vonden het begin dit jaar wel welletjes, mede door hun leeftijd.

Lees meer: Hotel in den Stallen verkocht en wordt mogelijk een zorghotel

Foto: OldambtNu.nl

Twee auto’s volledig door brand verwoest
Op 12 september zijn aan de Hoofdstraat in Nieuwolda twee geparkeerde auto’s door een brand verwoest. Een derde auto raakte beschadigd. De brandweer van Wagenborgen werd net iets voor 04.00 uur opgeroepen.

Lees meer: Twee auto’s volledig door brand verwoest

Foto: ingezonden

Sprookje Dickens Day Beerta komt ten einde
Aan Dickens Day in Beerta komt een einde. Herhaaldelijke oproepen en pogingen om het organisatieteam te versterken, hebben er niet toe geleid dat er meer hulp kwam om Dickens te organiseren. Het evenement is te groot geworden voor het huidige team.

Lees meer: Sprookje Dickens Day Beerta komt ten einde

Foto: OldambtNu.nl

Simone Pessina en Hinke Schokker winnen 46e editie RUN Winschoten
De 46e editie van de RUN Winschoten is gewonnen door de Italiaan Simone Pessina, hij liep de 100 km in een tijd van 06.58.42. Bij de vrouwen ging de winst op de 100 km naar Hinke Schokker, die er in 2018 en 2019 ook al met de winst vandoor ging. Zij liep de RUN in een tijd van 07.47.25. Daarmee werd ze ook Nederlands kampioen.

Lees meer: Simone Pessina en Hinke Schokker winnen 46e editie RUN Winschoten

Foto: De Vries Media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen spoorverdubbeling tussen Scheemda en Winschoten
De provincie had plannen om het spoortraject tussen Scheemda en Winschoten te verdubbelen. Deze spoorverdubbeling was volgens hen nodig voor de komst van de Wunderline, de toekomstige snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen. Er wordt nu gekozen voor slimme wissels en een hogere snelheid, de verdubbeling is dus van de baan.

Lees meer: Geen spoorverdubbeling tussen Scheemda en Winschoten

Foto: OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button