Algemeen

Let op: Oogsttijd begonnen, modder op de weg

- advertentie -

Oldambt – Het is weer oogsttijd. Dat betekent zeker in Oost-Groningen veel landbouwverkeer maar ook kans op glibberige en spekgladde modder op de weg. Vooral voor motorrijders en bromfietsers is het oppassen geblazen. Ver vooruit kijken is het advies. Dat geldt eveneens voor automobilisten en andere weggebruikers. Een ogenschijnlijk kleine hoeveelheid modder kan voor ernstige ongelukken zorgen.

- advertentie -

De vele tractoren, rooiers en andere machines op de weg leveren ook risico’s op. De snelheid van het materieel ligt meestal een stuk lager dan die van andere weggebruikers. Ook zijn ze vaak een stuk breder. Dat betekent dus uitkijken bij het inhalen of het passeren.

Langs de wegen zullen borden op de oogsttijd wijzen en op de radio zijn er waarschuwende spotjes te horen. Uiteraard houdt de politie ook zoveel mogelijk een oogje in het zeil. De provincie en de gemeentes hebben in een overeenkomst vastgelegd wat de boeren kunnen doen om vervuiling te voorkomen, hoe en door wie de weg kan worden schoongemaakt en hoe verkeer moet worden gewaarschuwd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button