Algemeen

Brandstichter Langestraat veroordeeld tot veertig maanden cel

- advertentie -

Winschoten – De vrouw die op 3 januari brand stichtte in de Langestraat in Winschoten is veroordeeld tot veertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. De 40-jarige Brigitte G. moet ook behandeld worden voor haar drank- en drugsverslaving. Dezelfde straf werd ook al geëist tijdens de zitting, twee weken geleden.

- advertentie -

Tijdens de rechtszaak bekende de vrouw dat ze de brand had gesticht. Naar eigen zeggen deed ze dit in een opwelling en was ze op dat moment onder invloed van speed en bier. De brand ontstond doordat G. een matras in brand stak in het appartement aan de Langestraat dat de verdachte huurde.

Door de brand werden twee panden in de Langestraat verwoest, waaronder het pand waarin jarenlang de winkel van Jan Emo Smid gevestigd was. Begin maart werd de 40-jarige vrouw aangehouden wegens betrokkenheid bij de brand.

Volgens de rechter zorgde de brand voor een gevoel van onveiligheid in Winschoten en dat werd de verdachte zwaar aangerekend. Daarom ging de rechter mee in de eis en achtte een celstraf van veertig maanden op zijn plaats.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button