Op stap

Kampen boven in Winschoten

- advertentie -

Winschoten –  Onder wisselende omstandigheden is zaterdag het omroepersconcours in Winschoten afgewerkt. Het begin van het concours werd ontsierd door regen. Dat deerde de omroepers niet enorm, maar voor de jury moest een droog plekje worden gezocht halverwege de eerste ronde. De tweede ronde kon nagenoeg droog worden afgewerkt. De prijsuitreiking werd onder een zonnetje afgewerkt. Juryvoorzitter Bard Boon mocht daarbij Bertus Krabbe uit Kampen als winnaar naar voren roepen. Jan Sjoerd de Vries uit Sneek werd tweede, André Pauwels uit Ledegem werd derde.

- advertentie -

Helaas was er maar een klein deelnemersveld. Een ultrakort seizoen van twee concoursen wist een aantal actieve omroepers niet te verleiden om naar Oost-Groningen af te reizen. Het seizoen wordt alweer afgesloten op 2 augustus in Appingedam. Ook viel er een omroeper door ziekte uit. Achter het podium werd Marco van Avermaete vierde, Harmen de Vries vijfde, Jan Veen uit Winschoten zesde en Wim de Smit zevende. De deelnemers van het concours zien elkaar over twee weken eerst weer terug in Duitsland. Dan hoopt de zieke Frans van den Bos zich weer bij hen te voegen. In Duitsland wordt deelgenomen aan de Open Duitse Kampioenschappen. Deze wedstrijd telt alleen niet mee voor het NK en de Lage Landen.

Voor Jan Veen was het een bijzonder concours. Hij organiseerde voor het eerst het concours zelf. In het verleden werd het concours om de twee jaar georganiseerd door zijn vader. Daarbij was hij wel altijd betrokken, maar nu stond hij voor het eerst zelf aan het roer. Daarbij werd hij geholpen door Marjan Tabak en Lena Veen.  Als vertrouwd konden zij  weer rekenen op de steun van shantykoor Maritiem. Zij zijn bij alle concoursen in Winschoten betrokken geweest, behalve één. Daarnaast werden op het concours in Winschoten de nieuwe kostuums van Veen en zijn partner Marjan Tabak gepresenteerd. Deze vielen bijzonder goed in de smaak.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button