Algemeen

OldambtNu.nl maandoverzicht 2022: augustus

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar heeft het actieve, enthousiaste team achter de website geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over het nieuws in uw buurt.

- advertentie -

In dit maandoverzicht staan onder andere de meest gelezen artikelen en daarmee ook het meest besproken nieuws. In dit artikel bespreken we kort de maand augustus, in deze maand maakten we 145 artikelen. Wil je alles van augustus teruglezen? Klik dan hier en bekijk ons archief.

NUVER in Scheemda zal per 1 september moeten sluiten
Doordat COSIS niet heeft ingeschreven op de aanbesteding van de WMO zorg van de gemeente Oldambt zal NUVER in Scheemda moeten sluiten. Dit bericht maakten we op 17 augustus bekend. Met 12.000 lezers is dit het meest gelezen bericht van augustus.

Lees meer: NUVER in Scheemda zal per 1 september moeten sluiten

Foto: ingezonden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man en jong meisje gewond bij ongeval op Oldambtmeer
Op 3 augustus heeft er om 10.30 uur een ongeval plaats gevonden op het Oldambtmeer. Het ongeval gebeurde in de buurt van de Nieuweweg in Blauwestad. De hulpdiensten rukten groot uit, onder andere met drie ambulances en de traumahelikopter.

Volgens de politie zijn er twee mensen gewond, waarvan één persoon zwaar gewond is geraakt. “Het gaat om een man en een jong meisje.

Lees meer: Man en jong meisje gewond bij ongeval op Oldambtmeer

Foto: OldambtNu.nl

Gezelligheid in centrum Winschoten tijdens dagprogramma Waterbei
26 augustus ging het Waterbei straattheaterfestival van start. Het winkelend publiek werd volop vermaakt met meerdere acts in het centrumgebied. Zo reed er een Autobianchi die omgebouwd is tot aquarium gevuld met goudvissen door het centrum.

Lees meer: Gezelligheid in centrum Winschoten tijdens dagprogramma Waterbei

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Duizenden toeschouwers bij theater en vuurwerkshow Waterbei
Files van voetgangers en fietsers op de Pieter Smitbrug en auto’s op de toegangswegen naar de Wilgenborg in de Blauwestad. Het was een enorme drukte richting de Wilgenborg. Hordes aan mensen kwamen speciaal voor het Waterbei slotstuk van Theater Tol uit Antwerpen.

Lees meer: Duizenden toeschouwers bij theater en vuurwerkshow Waterbei

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Gemoedelijk protest bij Blauwe Roos Winschoten
Al een aantal weken wordt er op woensdagavond en zaterdagmiddag bij knooppunt Blauwe Roos bij de A7 geprotesteerd. Er hangen vlaggen en een vast groepje mensen is er trouw aanwezig. OldambtNu.nl werd uitgenodigd langs te komen.

Lees meer: Gemoedelijk protest bij Blauwe Roos Winschoten

Foto: OldambtNu.nl

Noodklok geluid en petitie aangeboden voor behoud zwembad Finsterwolde
Honderdvijftig aanwezigen boden een petitie met drieduizend handtekeningen aan én de noodklok werd geluid. Zo wilden de betrokkenen de politiek duidelijk maken dat sluiting van MFC De Hardenberg in Finsterwolde voorkomen moet worden.

Lees meer: Noodklok geluid en petitie aangeboden voor behoud zwembad Finsterwolde

Foto: ingezonden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanhopige bewoners schilderen gevel oude monumentale boerderij knalroze
 ‘Zie dit als een noodkreet’, zegt akkerbouwer Boelo ten Have terwijl hij een rolsteiger voor zijn boerderij in Drieborg op klautert. ‘

Boelo is de zesde generatie die op deze plek boert. Hij verbouwt bieten en graan. Tien jaar geleden zagen hij en zijn partner Annemarie dat scheuren die eerst scheurtjes waren in de muren en de gevel van hun pand steeds langer en dieper werden. Inmiddels kun je je hand door de scheur in één van de muren steken.

Lees meer: Wanhopige bewoners schilderen gevel oude monumentale boerderij knalroze

Foto: Hilvert Huizing/ OldambtNu.nl

Faillissement dreigt voor Museum Stroomgemaal Winschoten door stijgende energieprijzen
Museum Stroomgemaal is een museum in Winschoten. Door de stijgende energieprijzen dreigt het museum zijn deuren te moeten sluiten. Rens Mulder en Reint Tepper starten een inzamelingsactie op het GoFundMe-platform om faillissement te voorkomen.

Lees meer: Faillissement dreigt voor Museum Stroomgemaal Winschoten door stijgende energieprijzen

Foto: OldambtNu.nl

Brandweer redt bewoners met hoogwerker uit flat vol met rook
De brandweer is op zondag 31 juli ingezet met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker voor een brand in een flat aan de Narcisstraat in Winschoten.

Volgens de woordvoerder van de brandweer was er brand uitgebroken in een kelder van het appartementencomplex.

Lees meer: Brandweer redt bewoners met hoogwerker uit flat vol met rook (video)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button