Algemeen

OldambtNu.nl maandoverzicht 2022: mei

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar heeft het actieve, enthousiaste team achter de website geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over het nieuws in uw buurt.

- advertentie -

In dit maandoverzicht staan onder andere de meest gelezen artikelen en daarmee ook het meest besproken nieuws. In dit artikel bespreken we kort de maand mei, in deze maand maakten we 167 artikelen. Wil je alles van deze maand teruglezen? Klik dan hier en bekijk ons archief.

Gewonde bij steekpartij in Winschoten
De politie hield zondagochtend 8 mei een 27-jarige man uit Groningen aan die verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekincident in een horecagelegenheid aan het Marktplein in Winschoten. Hierbij raakte een 21-jarige man uit Nieuwe Pekela ernstig gewond en een 24-jarige man uit Midwolda lichtgewond.

Lees meer: Politie pakt man uit Groningen op voor steekpartij Winschoten

Foto: OldambtNu.nl

Geen ‘inhaalavond’ tijdens Avond4Daagse Winschoten
De Avond4Daagse in Winschoten, de grootste van het Noorden, was dit jaar na 2 jaar van afwezigheid weer terug.

Er was dit jaar wel een aanpassing, de bekende ‘inhaalavond’ werd geschrapt. Er kon nu alleen gewandeld worden van dinsdag tot en met vrijdag. Volgens de organisatie, Speeltuinvereniging Bovenburen, is het niet meer haalbaar om 5 dagen te organiseren. Dit heeft vooral te maken met een te kort aan vrijwilligers.

- advertentie -

Lees meer: Geen ‘inhaalavond’ tijdens Avond4Daagse Winschoten

- advertentie - 
Foto: OldambtNu.nl

‘Turborotonde’ moet verkeersproblemen Blauwe Roos oplossen
Verkeersknooppunt de Blauwe Roos in Winschoten wordt omgetoverd tot een zogeheten turborotonde. Ook komt er een nieuwe afslag voor verkeer tussen Groningen en Winschoten.

Volgens de provincie zijn de maatregelen ‘relatief snel uit te voeren’. ‘Deze maatregelen moeten het doorstromen van het verkeer voor 2024 verbeteren.

Lees meer: ‘Turborotonde’ moet verkeersproblemen Blauwe Roos oplossen

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Grote oefening voor hulpverleners in Winschoten
Op 11 mei was er een grote oefening gaande voor hulpverleningsdiensten in Winschoten. De oefening vond plaats in het voormalige ziekenhuis aan de Mr D.U. Stikkerlaan. Volgens de woordvoerder van Veiligheidsregio Groningen worden er zo’n 50 mensen tegen hun wil vast gehouden. De politie is massaal aanwezig.

Lees meer: Fotoserie: Veiligheidsregio Groningen bereidt zich voor op nieuwe risico’s met grootschalige oefening

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Twee katten gered door brandweer bij keukenbrand
In een keuken van een woning aan de Tasmanstraat in Winschoten was door een nog onbekende reden brand ontstaan. Brandweerlieden wisten door middel van een binnenaanval de brand te blussen. Ook wisten de brandweerlieden twee katten uit de woning te halen, zij zijn ongedeerd.

Lees meer: Twee katten gered door brandweer bij keukenbrand

Voormalig Rabobank in Scheemda derde opvanglocatie voor Oekraïners in Oldambt
De gemeente Oldambt heeft half mei gesproken met omwonenden en betrokkenen over de voormalig Rabobank in Scheemda als derde opvanglocatie. Op basis van de gesprekken is de keus gemaakt om het pand daadwerkelijk in te gaan zetten.

Lees meer: Voormalig Rabobank in Scheemda derde opvanglocatie voor Oekraïners in Oldambt

Foto: OldambtNu.nl

 

Ook dit jaar streep door Zomerfestival Winschoten
Er was dit jaar geen Nacht van Winschoten. Organisator Luurt Duursema wilde dat naar eigen zeggen ‘dolgraag organiseren’.

Lees meer: Ook dit jaar streep door Zomerfestival Winschoten

Foto: Zomerfestival Winschoten

Meisje uit Oldambt gewond bij vechtpartij in Groningen
De Herestraat in Groningen is op 13 mei een tijdje ontruimd geweest vanwege een ruzie. De politie kreeg vrijdagavond een melding van een incident in de Herestraat.

Bij een mogelijke vechtpartij in de Herestraat in Groningen is een meisje uit de gemeente Oldambt gewond geraakt, zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een jongen uit Groningen aangehouden als verdachte. Beiden zijn minderjarig.

Lees meer: Meisje uit Oldambt gewond bij vechtpartij in Groningen

Foto: 112Groningen.nl

Een feest om gas te besparen in Nieuwolda
Op zaterdag 14 mei heeft Nieuwborgen.net een feest georganiseerd voor inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen. Het project bood het feest aan de inwoners van beide dorpen aan omdat zij goed bezig zijn met gas besparen.

Lees meer: Fotoserie: Een feest om gas te besparen in Nieuwolda

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Provinciale weg N362 vanaf 30 mei afgesloten
Vanwege groot onderhoud werd een gedeelte van de provinciale weg N362 tussen Scheemda en Weiwerd voor het doorgaande verkeer afgesloten van maandag 30 mei, 06:00 uur tot vrijdag 29 juli, 18:00 uur. De afsluiting betreft het weggedeelte vanaf de aansluiting met de A7 bij Scheemda tot de aansluiting met de Warvenweg en de Holeweg (N362).

Lees meer: Provinciale weg N362 vanaf 30 mei afgesloten

Foto: OldambtNu.nl

Centrumontwikkeling in Winschoten een fase verder
Gemeente Oldambt werkt aan de toekomst van het centrum in Winschoten. Doel is een levendig en toekomstbestendig centrum, méér dan koopstad. Wonen, verblijven en groen zijn ook belangrijk.

Deze ambities komen in het Ambitiedocument Centrum Oldambt waarin we een actieagenda voor de komende 10 jaar maken, maar ook verder vooruitkijken naar de periode na 2030.

Lees meer: Centrumontwikkeling in Winschoten een fase verder

Foto: Gemeente Oldambt

Hessels Zeefbanden wint Ondernemersprijs Oost-Groningen 2022
Onder grote belangstelling is Hessels Zeefbanden op donderdagavond 19 mei uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2022. De directie van het familiebedrijf uit Heiligerlee, bestaande uit Jaron, Esther, Jan en Alex Hessels, ontving de bronzen award ‘De Gouden Toekomst’ uit handen van juryvoorzitter Karel Groen.

Lees meer: Hessels Zeefbanden wint Ondernemersprijs Oost-Groningen 2022

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Veel overlast bij Parkeergarage ’t Rond laat garage eerder sluiten
Op basis van beelden en de klachten van overlast die de gemeente binnenkreeg heeft het gemeentebestuur besloten een proef op te zetten waarbij tot 1 november 2022 de parkeergarage ’s avonds en ’s nachts wordt gesloten.

Lees meer: Veel overlast bij Parkeergarage ’t Rond laat garage eerder sluiten

Foto: OldambtNu.nl

 

Vanaf 9 mei landbouwverkeer op oostelijke rondweg en Winschoterweg bij Winschoten
Met ingang van maandag 9 mei mag landbouwverkeer rijden op de oostelijke rondweg bij Winschoten (N367) en de Winschoterweg tussen de Winschoterhoogebrug en de aansluiting bij Blijham (N368). Weggebruikers worden met borden langs de weg attent gemaakt op de nieuwe situatie.

Lees meer: Vanaf 9 mei landbouwverkeer op oostelijke rondweg en Winschoterweg bij Winschoten

Foto: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button