Algemeen

OldambtNu.nl maandoverzicht 2022: oktober

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar heeft het actieve, enthousiaste team achter de website geprobeerd u zo goed mogelijk te informeren over het nieuws in uw buurt.

- advertentie -

In dit maandoverzicht staan onder andere de meest gelezen artikelen en daarmee ook het meest besproken nieuws. In dit artikel bespreken we kort de maand oktober, in deze maand maakten we 178 artikelen. Wil je alles van oktober teruglezen? Klik dan hier en bekijk ons archief.

Slagerij Nomden stopt, maar de Barbecuebus rijdt door
De bekende slagerij Nomden sluit 1 januari 2023 de winkeldeuren. Maar de Barbecuebus zal worden uitgebreid en blijft dus wel rijden!

Lees meer: Slagerij Nomden stopt, maar de Barbecuebus rijdt door

Foto: OldambtNu.nl

 

 

- advertentie -

Auto belandt op de kant in Winschoten
Aan de Nassaustraat in Winschoten zijn op 28 oktober twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval vond rond half negen plaats. Een van de voertuigen, bestuurd door een man, kwam door de aanrijding op de zijkant terecht.

- advertentie - 

Lees meer: Auto belandt op de kant in Winschoten

Foto: OldambtNu.nl

 

 

 Fotoserie: 514e Gallimarkt in Leer geopend
Op 12 oktober startte de 514e Gallimarkt in Leer. In totaal worden er 500.000 bezoekers verwacht op het grootste volksfeest van Oost-Friesland. De afgelopen twee jaar was het evenement afgelast vanwege de coronapandemie.

Lees meer: Fotoserie: 514e Gallimarkt in Leer geopend

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

COA verzoekt gemeente Oldambt om asielopvang Winschoten uit te breiden
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Oldambt begin oktober verzocht om de asielopvang aan de Stikkerlaan in Winschoten uit te breiden.

Lees meer: COA verzoekt gemeente Oldambt om asielopvang Winschoten uit te breiden

 

 

Garages vol rommel in Scheemda: ‘Zit er wat voor jou bij?’
Een behoorlijk aantal gezinnen uit Scheemda stalde zaterdag 1 oktober hun overbodige spullen op de stoep of de oprit uit. In totaal deden er 86 deelnemers mee met de eerste editie van deze garagesale.

Lees meer: Garages vol rommel in Scheemda: ‘Zit er wat voor jou bij?’

Foto: Rien Buiter/ OldambtNu.nl

QSIL viert haar 50-jarig bestaan
 Deze week viert de Quartz & Speciaalglas fabriek in Winschoten haar 50 jarig bestaan. In 1972 heeft de Glasfabriek van PHILIPS in Winschoten haar deuren geopend.

Lees meer: QSIL viert haar 50-jarig bestaan

Foto: ingezonden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kettingbotsing zorgt voor lange file bij Zuidbroek
Op 11 oktober, iets na vijf uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor het ongeval. Op de A7 was door een nog onbekende oorzaak een ongeval ontstaan tussen drie voertuigen. De weg werd volledig afgesloten, dit zorgde tijdelijk voor een verkeershinder.

Lees meer: Kettingbotsing zorgt voor lange file bij Zuidbroek

Foto: OldambtNu.nl

Opnieuw brand in ‘rotte kies’ Winschoten
Opnieuw was er brand in de ‘rotte kies’ van Winschoten. Zowel op 4 en 16 oktober moest de brandweer in actie komen. Vermoedens bestaan dat brandstichting de oorzaak is. Van meerdere kinderen die in de omgeving aanwezig waren, zijn de gegevens genoteerd door de politie.

Lees meer: Opnieuw brand in ‘rotte kies’ Winschoten

 

 

 

Verlichte kindertekeningen op station Winschoten om aandacht te vragen voor eenzaamheid
In de Week tegen Eenzaamheid organiseert NS diverse activiteiten om meer verbinding en contact tussen reizigers te stimuleren. Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober zijn er op negen stations in het land lichtprojecties te zien met boodschappen, waaronder in Winschoten.

Lees meer: Verlichte kindertekeningen op station Winschoten om aandacht te vragen voor eenzaamheid

 

Guinnes Book of Records erkent wereldrecord ‘hardlopen en kinderwagen duwen’
Op 10 september 2022 heeft de Italiaanse ultraloper Lorenzo Lotti tijdens de RUN op de 50 km een aanval gedaan om een nieuw wereldrecord neer te zetten op het onderdeel: ‘Hardlopen en tegelijkertijd een kinderwagen voortduwen’. In oktober werd dit erkent door Guinnes Book of Records.

Lees ook: Guinnes Book of Records erkent wereldrecord ‘hardlopen en kinderwagen duwen’

Foto: De Vries Media

Fotoserie: 25e Holocaust/Shoah herdenking in Winschoten
“Herinneren is een kwestie van tijd, herdenken is een kwestie van willen”, dat zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema in haar toespraak van de 25e Holocaust/Shoah herdenking bij het Joods monument op het Israëlplein in Winschoten.

Lees meer: Fotoserie: 25e Holocaust/Shoah herdenking in Winschoten

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button